Nyílt napok a Váci Robotika Laborban

Találatok: 2979

Nyílt napokat tartottak a Váci Tankerületi Központ robotika laborjában május 23-án és május 27-én, melyen az iskolák diákjai ismerkedhettek meg az informatika ezen ágazatával és többek között olyan eszközöket is kipróbálhattak, mint a banánzongora, futófény, robotkar vagy a 3D nyomtató.

bővebben

Mindenki Valamire

Találatok: 2994

A Váci Tankerületi Központ 2017-2022. közötti időszakra vonatkozó köznevelés fejlesztési tervében az innovatív fejlesztés támogatása, új módszertan alkalmazása és az alkotó pedagógia megteremtése kiemelt célként került megfogalmazásra. A fejlesztési terv kidolgozásával egyidejűleg a Szobi Fekete István Általános Iskola és tagintézményei vezetését 2017 szeptemberétől egy új intézményvezető vette át, aki szemléletében újító, a 21. század követelményéhez igazodó modern iskola kialakítását tűzte ki célul.

Bővebben

Robotika Labort működtet a Váci Tankerületi Központ

Találatok: 3250

A Klebelsberg Központ Új vagy működő jógyakorlat tárgyú pályázati kiírására született meg a Váci Tankerületi Központ programja, amelyben 12 pedagógust képeztek a robotika alapjaira. A több mint 15 órás szakmai műhely célja az volt, hogy a tanárokat felkészítsék arra, hogy a diákokat ma annyira érdeklő újfajta informatikai ágazatot oktatni is tudják. Azonban a diákok nemcsak saját tanáraiktól tanulhatnak majd a jövőben, hanem a létrejövő platform segítségével a csatlakozó diáktársaktól is, így erősítve egymást.

bővebben