DDC Pályázat díjazottjai a Váci Juhász Gyula Általános Iskolában

A Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány idén 17. alkalommal, a 2021/2022-es tanévre ismét meghirdette a „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj programját.
A program célja olyan diákok támogatása, akik tanulmányi, sport, kulturális, vagy szabadidős területen ígéretes, különleges tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból.
 
A pályázaton nyertes tanulók a szorgalmi időszak alatt, tíz hónapon keresztül 8000 Ft/hó ösztöndíjban részesülnek.
 
Az elmúlt évek gyakorlata azt mutatta, hogy iskolánként csak egy-egy tanuló nyerhette el az ösztöndíjat. Nagy örömünkre, ebben az évben két diákunk pályázatát is ösztöndíjjal jutalmazta a DDC Kft. kuratóriuma.
 
Zsidai Zsófia 8.b osztályos tanuló pályázatában kiemelte, hogy tovább szeretné folytatni hegedűtudásának fejlesztését. Fejlődni kíván a rajzolás-festészetben, új technikák megismerésével. Angol nyelvtudását az idei évben olyan szintre szeretné feltornászni, hogy letudja tenni a komplex középfokú nyelvvizsgát.
 
Kiss Mihály Menyhért szintén 8.b-s. Fontos számára, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is megismerje a természetet és a természeti jelenségeket, ezért középiskolásoknak szóló természettudományos táborokba fog jelentkezni. Szeretne ezeken túl interaktív tudományos kiállításokra ellátogatni. Régi vágya egy laptop vásárlása, amit a tanulmányaihoz tud majd használni.
Úgy gondolom, hogy mindkét tanulónk megérdemelten nyerte el a DDC Kft. ösztöndíját.
 
Sikeres pályázatukhoz szívből gratulálunk, terveik megvalósításához további szorgalmas munkát kívánunk!
 
Ilyés Gábor
osztályfőnök