DUNABOGDÁNYI ZENEISKOLA NÖVENDÉKE HARMADIK HELYEZETT AZ ORSZÁGOS OBOAVERSENY DÖNTŐJÉBEN

2021. Október 15-én került sor a XV. Országos Oboa- és Fagottverseny területi válogatójára Budapesten, a Józsefvárosi Zeneiskola AMI épületében. Intézményünket Csőke Klára Róza oboa tanszakos növendék képviselte, aki az I. korcsoportban indult a versenyen. Felkészítő tanára Rebe-Bodnár Zita, zongorán kísérte édesanyja Hámori Angelika tanárnő. Klára korcsoportjában a második legmagasabb pontszámot érte el a válogatón, így bejutott az országos döntőbe.
A verseny országos döntőjét december 3-5. között rendezték meg Sopronban, a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskolában. Az első napon a versenyzők ismét eljátszották a területi válogatón már bemutatott anyagot, majd a második napon az országos döntőre előírt kötelező és szabadon választott zeneművek következtek. A harmadik nap délelőttjén volt az eredményhirdetés, amely örömmel és büszkeséggel töltött el bennünket, hiszen Klára harmadik helyezést ért el, ezzel az elismeréssel az ország élmezőnyébe, a legjobbak közé került.
 
Klára zenészcsaládba született. Zongoraművész édesanyja mellett két idősebb testvére is a zenélést választotta hivatásnak, hobbinak, és azt mindhárman mesteri fokon művelik. Klára is zenésznek készül, ötéves kora óta tanul zeneiskolánk Leányfalui telephelyén. Furulyával kezdte a hangszertanulást, majd egy évvel ezelőtt váltott oboára. Tanára Rebe-Bodnár Zita útmutatásával bontakozik ki tehetsége, évről évre ugrásszerűen fejlődik mind technikailag, mind zenei kifejezés tekintetében. Választott hangszerén napi rendszerességgel, szorgalmasan gyakorol, amelynek megmutatkoznak a gyümölcsei. Minden tanévben zenei versenyeken vesz részt, ezek közül a 2020-ban Tápiószentmártonban megtartott V. Regionális Furulyaversenyt emeljük ki, amelyen Klára kimagasló teljesítményével arany diplomát illetve különdíjat nyert.
 
Szeretettel gratulálunk Klárának, és nagyon sok sikert kívánunk tehetsége kibontakoztatásához!