Nagyszerű bolyais eredmények

Ebben a tanévben is megrendezték a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt, mint a korábbi években. Idén kilenc csapatunk indult, négy alsós, öt felsős. A járványhelyzet miatt a megyei fordulót mindenki a saját iskolájában írta szigorú felügyelet mellett. Marcsi néni és Laci bácsi figyelt a rendre és a szabályok betartására. 13 feladatot kellett megoldani, majd a válaszlapok alapján feltöltötték a tanárok a megoldásokat.
Ezt követte az izgalmas eredményvárás. A verseny honlapján másnap megjelentek az előzetes helyezések, pontszámok. Az első tíz csapat eredményét nem írták ki, hagy izguljanak tovább. Három csapatunk is bekerült a legjobb tíz közé.
 
Két napra rá hatra szűkítették a díjazott csapatok listáját. Ötödikeseink (Dion Borka, Macska-Fancsali Zselyke, Muszka Zsófi és Szlovák Zsófi 5.b) kilencedikek lettek, ez csodálatos teljesítmény ettől az új összetételű gárdától. A hetedikesek és a nyolcadikosok viszont bekerültek a legjobbak közé.
 
Idegőrlő várakozás következett. Az ismert körülmények miatt nem volt eredményhirdetés a budapesti Szent István Gimnáziumban, egy ember képviselte a csapatokat, ő vette át a jutalmakat. Pénteken este hatkor felkerült a végeredmény. Hatalmas öröm volt, hogy mindkét évfolyamban győztes lett a Juhász, és készülhettek a gyerekek az országos döntőre.
 
Íme a két csapat: 7. osztály (Cs. Nagy Éva, Werner Máté 7.b, Réti Bálint, Zsigmond Zsombor 7.a)
 
8. osztály (Kádár Zsófia 8.a, Kállay Péter, Kiss Mihály, Zsidai Zsófi 8.b)
 
Mindössze néhány nap maradt a felkészülésre, és jöhetett az országos döntő december 3-án. Az infóteremben online módon kellett megoldani a nehéznél nehezebb feladatokat. Pontegyenlőség esetén az döntött, hogy ki küldi be hamarabb a végleges megoldást.
 
Itt nem kellett sokáig várni az eredményekre, 18.00-kor már ki is derült, hogyan szerepeltek csapataink. Elégedettek lehetünk, hiszen a nyolcadikosok 10-11., a hetedikesek 17. helyezést értek el. Nagyon büszkék lehetünk rájuk, szaktanáraiktól és igazgató nénitől megkapták a jól megérdemelt jutalmukat.
 
Nagyon eredményes volt a juhászosok számára ez a verseny, minden résztvevőnek jár a gratuláció.
 
Grauszman László