Adventi készülődés a Szőnyi István Általános Iskolában és AMI-ban

Az advent szó a latin adventāre kifejezésből származik, jelentése: megérkezni. Az évnek ezen szakasza mindig várakozással, meghitt pillanatokkal teli. Az ünnepre hangolódás a Szőnyi István Általános Iskolában is elkezdődött.
Az első osztályos osztálytanító, Molnár Kata szülői segítséggel díszítette fel az iskola épülete előtt helyet kapott Betlehemet. Az istállót a képviselő testület tagjai készítették el uszadékfából még novemberben, a bibliai figurák használt textilekből öltözködtek, arcuk papírmaséval valósult meg. A bárány is saját kézzel készült, ebben az elsősök voltak segítségünkre.
 
Az iskola dekorálásában minden pedagógus kivette a részét: a tanáriban heteken át ollók csattogását és a laminálógép zúgását lehetett hallani.
 
Az aulába lépve fenyőillat fogad: hatalmas karácsonyfát díszítettek közösen iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai. Ezúton is szeretnénk megköszönni Tóth Boglárka, Boróka és Levente édesapjának a felajánlást!
 
A napközis munkaközösség több alkalommal adventi kézműves délutánt tart egészen a téli szünetig. A korosztályokra bontott csoportokban a gyerekek szívesen készítik el a választott munkákat.
 
Csoma Eszter