Pályaorientáció

A Váci Tankerületi Központ kezdeményezésére megvalósult a Szőnyi István Általános Iskolában és AMI-ben a pályaorientációs nap. A 8. osztályos tanulók játékos feladatokon keresztül fedezték fel érdeklődési körüket és képességeiket. A szakmai napot Kosztyán József tanár úr tartotta Konfár Mónika pályaorientációs tanácsadó szupervíziója alatt.
 
A nap folyamán a diákok tényleges szakmákat találtak, melyek irányába el tudnak majd indulni, valamint megismerték a középoktatási intézményrendszer felépítését és az azok közötti átjárhatóságot is. A pályaorientációról kimerülten, de rengeteg hasznos információ birtokában távoztak a gyerekek. A kapott információkat szüleiknek is továbbadhatják. A gyerekek így már magabiztosabban tudják tervezni jövőjüket.
 
A nap végére sikerült őket kivezetni a továbbtanulási lehetőségek sűrű erdejéből. A közös munka zárásaként tanár úr egy Mark Twain idézetet adott a diákoknak útravalóként: „Az ember életében a két legfontosabb pillanat, mikor megszületik és amikor rájön, hogy mire született.”
 
Kosztyán József, Csoma Eszter