Ifjú Zenebarátok Napja Nagymaroson

November 20-án ünnepeljük az Ifjú Zenebarátok Világnapját, ebből az alkalomból tartottuk november 18-án, immár hagyományszerűen, a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola féléves gálakoncertjét. A tavalyi sajnálatos kihagyás után idén is volt egy kis izgulás, hogy meg tudjuk-e szervezni a járványhelyzet miatt, de szerencsére ezúttal nem volt akadály, biztonsági óvintézkedések mellett szép számú közönség gyűlt egybe a Művelődési Házban.
A koncert igazi időutazás volt, a reneszánsz kortól a modern popkultúráig minden zenei korszak képviseltette magát. Felsorakozott a rézfúvós, vonós, akkordikus, fafúvós és billentyűs tanszak. Ismét bemutatkoztak iskolánk állandó formációi, a gitár- és ütőegyüttesek, valamint hallhattunk rézfúvós kamaramuzsikát is. Szólóban hegedűt, zongorát, fuvolát, klarinétot és klasszikus gitárt szólaltattak meg a növendékek.
 
A megszokott magas színvonalon képviselte magát a zeneiskola, köszönjük a felkészítő tanárok: Daróczi-Vicze Alexandra (klarinét), Kedves Csanád (zongora), László Béla (gitár), Luis Luque Alvarez (hegedű), Nyiredy Fanni Kinga (fuvola), Kis Judit (zongora), Oláh Norbert (ütő), Rácz Tamás (rézfúvó) munkáját, valamint Illéssy Miklós zongorakíséretét és Szigeti-Benedek Gabriella konferálását. Találkozzunk jövőre ugyanitt!
 
A koncertről felvétel is készült, amely a Dunakanyar Hírek Youtube csatornáján elérhető:
 
 
László Béla