Szabadtéri tanterem az Árpádban

2021. június 8-án nagy örömmel adtuk át iskolánk, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola szabadtéri tantermét.
 
Hogyan is kezdődött? A sikeres játszótérépítésen felbuzdulva 2019-ben szülői kezdeményezésre pályázatot nyújtottunk be a DDC „Zöld Híd” programba, melyet egy másik pályázóval közösen nyertünk meg. Így 1,5 millió forint állt rendelkezésünkre, hogy létrehozzunk az iskola udvarán egy szabadtéri tantermet. Tájékoztattuk a szülőket, a környező nagyvállalatokat, cégeket, hogy mit szeretnénk megépíteni, és kértük, hogy támogassák ezt a kezdeményezést. A szülők és a kollégák örültek a kihívásnak, tervezéssel, munkával, fuvarral, pályázatírással, vagy anyagilag segítettek minket. A vállalatok közül a Zollner Elektronik Kft a Váci Tankerületi Központ és a Bagolybükk Egyesület sietett a segítségünkre.
 
Ekkor még nem sejtettük, hogy mennyire megnő a szerepe és a jelentősége ennek a teremnek.
 
A munkálatok megkezdődtek, de a járvány kitörése sajnos lassította a munkát (elmaradtak a bevételek: papírgyűjtés, Sulizsák, Családinap, bál stb.), így átadásra csak májusban kerülhetett sor. Minden szülő, pedagógus és diák kivette a részét a munkából. A kollégák lelkesítették a szülőket, de ha kellett festettek, a diákok lapátolták a földet a magaságyásba, ültették a növényeket, gyomláltak, öntöztek. Köszönjük minden résztvevőnek, hogy időt, pénzt és energiát nem sajnálva támogatták ezt az elképzelést.
 
Köszönjük a DDC, a Zollner Elektronik, a Váci Tankerületi Központ, és a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület támogatását.
 
A megnyitó óta már birtokba is vettük a tantermet. Szülői értekezletet tartottunk itt a leendő elsős szülők számára, de tavaly már tanórákat is tartottak itt az osztályok.
 
Szakköröket, (rajz, dráma) énekkari próbákat, bemutatóórákat, szülői értekezleteket, fogadóórákat, előadásokat, tanórákat (rajz, technika, ének-zene, környezetismeret stb.) tartunk ebben a tanévben.
Hálásan köszönjük, hogy támogatták, segítették elképzelésünket. Itt is bebizonyosodott, hogyha együtt közösen összefogunk, akkor nagy dolgokra vagyunk képesek!
 
Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola vezetősége és pedagógusai