Őszi kirándulás a Zánkai Erzsébet-táborban

Az Erzsébet-táborok 2020 őszén pályázatot írt ki „Kedves naplóm” címmel. A hozzávetőlegesen 100 pályázatból iskolánk egyik pályamunkájával bekerült az első tíz helyezett közé. Ennek jutalmaként 39 tanulóval részt vehettünk egy három napos kiránduláson a Zánkai Erzsébet-táborban.
 
A felső tagozatos tanulók számára szervezett programra mindenki nagy izgalommal készült.
 
Szeptember 8-án 39 gyermekkel indultunk útnak Magyarország egyik legszebb tájára, a Balaton partjára. A tábor környezetének gyermekcentrikus kialakítása, a változatos programok és a verőfényes, nyarat idéző idő mindenkit elvarázsolt.
 
A választott programokon tanulóink kipróbálták magukat harcosként egy középkori csatajátékban, ügyeskedtek a kalandparkban, ahol akadálypályán mentek végig és részt vettek „vicces fizikai jelenségek” előadáson is. Megcsodálhatták a tájat egy hajókirándulás alkalmával, azonban a gyerekek számára a programok fénypontja a diszkó volt.
 
Hazafelé Tihanyban egy kis kitérőt tartottunk, itt megnéztük a Tihanyi Apátságot és gyönyörködtünk az elénk táruló táj szépségeiben.
 
A tábor emlékei, élményei még sokáig elkísérnek minket és színesítik az iskolában töltött napjainkat.
 
Ez úton köszönjük a Váci Tankerületi Központnak, hogy az autóbusz költségeit átvállalta és a gyerekek helyett kifizette.
 
Wölcz Ildikó