Megújulva fogadta tanulóit a zebegényi iskola

Amíg a tanulók jól megérdemelt nyári szünidejüket töltötték, addig a Szőnyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jelentős megújuláson esett át annak érdekében, hogy szeptembertől korszerűbb körülmények között fogadhassa diákjait.
 
A nyár folyamán a Váci Tankerületi Központ támogatásával az intézmény teljes elektromos hálózata felújítására került sor, melynek keretében a tantermekben és a közös használatú helyiségekben korszerű lámpatestek lettek felszerelve. A mosdókba elektromos kézszárító berendezések is kerültek, ezzel is növelve a tanulók komfortérzetét.
 
A településen működő Német Nemzetiségi Önkormányzat adományainak köszönhetően az iskolában 5 db rögzített projektor is fel lett szerelve, amely által az intézmény képes lépést tartani a jelenkor digitális követelményeivel. Az informatikateremben az eszközök kábelei az idei tanévtől már a padlóba süllyesztve foglalnak helyet, így szeptembertől azok kerülgetése nélkül használhatják a számítógépeket a tanulók. Mivel az iskolai oktatásban is egyre nagyobb szerep jut a digitális eszközöknek, az újonnan kapott berendezések hozzásegíthetik az intézményt ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a modern kor által támasztott követelményekkel. Mindez a már fent említett Váci Tankerületi Központ és a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg.
 
Skripek Katalin intézményvezető