Hagyományőrző tábor

Az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskolában újra indítottuk a szlovák nemzetiségi nyelv oktatását. Ehhez kapcsolódva szerveztük a nemzetiségi támogatásból megvalósuló tábort. A gyerekeknek júniusban lehetőségük volt még egy tartalmas hetet eltölteni együtt.
A tábori program keretében sok változatos, izgalmas, alkotó tevékenységben vehettek részt a tanulók. 20 gyermek élvezte a hét minden vidámságát, sokszínű programját. Megtanulták a furulyázás alapjait, az ügyesebbek már egy dalocskát is elfújtak a hét végére. A szlovák nyelvet játékosan, mondókákkal, akár társasjátékok bevonásával gyakorolták. Néptáncfoglalkozás színesítette a hét minden napját. Sokféle kézműves tevékenységet végeztek. Volt üvegfestés, kavicsfestés, díszdobozok készítése, gyöngyfűzés. Gyönyörű alkotások kerültek ki a táborozók kezei közül.
 
Persze nem maradhatott el a nyári melegben a mindennapi fagyizás vagy gyümölcsfogyasztás sem. Az utolsó napon pedig Hollókőre látogattunk el, ahol babamúzeumban jártunk, megnéztük, milyen volt régen egy iskolai terem, kóstoltunk frissen sült kalácsot, és ettünk finom sajtokat is. Majd népi játszótéren vezették le a még bennük lévő energiákat a gyerekek.
 
Élvezetes, élménydús hetet zártunk.