Elismerések a Kalász Művészeti Iskolában

A Kalász Művészeti Iskola nevelőtestülete titkos szavazással meghozta döntését, hogy ki kapja idén a Kalász Művészeti, Nevelési Alapítvány Arany Kalász Alkalmazotti Díját. Idei fiatal díjazottunkra elsöprő arányban szavaztak a kollégák. Bár még csak 6 éve dolgozik az iskolában, de meghatározó személyiséggé vált e rövid idő alatt is.
 
1985-ben született Kiskunhalason, majd alap- és középiskolai tanulmányai után 2009-ben a Szegedi Egyetem Zeneművészeti Karán kitüntetéses zongoraművész-tanári diplomát szerzett. Már egyetemi évei alatt 2004-től bevonták Őt az alapfokú zongoratanításba a kiskunhalasi zeneiskolában majd diplomával a kezében 2010-ben az esztergomi zeneiskolába került. Innen csábítottuk át Budakalászra 2015-ben, ahol billentyűs tanszakvezetőként rögtön feladatot kapott az iskolavezetésben. 1 év múlva megnyílt a lehetőség zeneiskolai intézményvezetőhelyettes foglalkoztatására, melyet nagy örömmel bíztunk rá, hiszen láttuk mennyire elhivatott, pontos, megbízható, türelmes valamint fiatal kora ellenére mennyire sokrétű tudással és tapasztalattal rendelkezik.
 
Nem bántuk meg! Igazgatóhelyettesként rendkívül fontos és jelentős munkát végez az iskolavezetésben. Az intézmény érdekében kifejtett véleményére, javaslataira mindig érdemes odafigyelni. Tevékenysége mindig nagyon alapos, munkáját nagy önállósággal, kitartással, megbízhatóan végzi. Sokoldalú szakmai, informatikai ismeretei és alázattal párosult segítőkészsége nélkülözhetetlen a nevelőtestület munkájának mindennapos segítésében, irányításában, ellenőrzésében. Nagy szerepet vállal az intézmény honlapjának szerkesztésében, naprakész információkkal való feltöltésében. Projektkoordinátori közreműködésével az ország 9. legjobb Erasmus pályázatát nyújtottuk be 2020-ban. Mindemellett kiváló zongoratanár és korrepetítor, az iskolai, városi rendezvények kiemelkedő szereplője. Több növendékét készítette fel nagy sikerrel területi és országos versenyekre, akik közül egyikük éppen most szerzett zongoraművész-tanári diplomát.
 
Három gyermeke mellett is folyton tanul. 2018-ban pedagógus szakvizsgát szerzett Tehetséggondozás, tehetségfejlesztés szakirányon, de idén vegyésztechnikusi! végzettséggel is gazdagította tudását és bizonyítványai számát.
 
A nevelőtestület tagjainak indoklásaiból idéznék egyet-kettőt:
 
„Kedves, őszinte, elfogadó, szeretettel viszonyuló, precíz, szorgalmas, megbízható, érdeklődő, szakmailag kifogástalan tudással bíró, hatalmas agyi kapacitású, komoly értékrendet képviselő, ritka, mint a fehér holló kolléga.”
 
„…ilyen precíz emberrel nem találkoztam a zenészek között.”
 
„Rengeteget tett, tesz a zeneiskola működéséért. Napi szinten könnyíti a tanárok életét azzal, ahogy előkészít, leegyszerűsít, összefoglal, tájékoztat, emlékeztet, elintéz... Mindig szépen, csendben, hatékonyan. Nem is tudom elképzelni már, hogyan működhetnénk nélküle :)”
 
Hát ilyen a mi Lovas Lacink! Szívből gratulálunk és további szép szakmai sikereket kívánunk!
 
Papp Ágnes, népi ének tanárnő Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Prof. Dr. Kásler Miklóstól az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterétől 23 éve tartó magas színvonalú zenetanári munkájáért, az alap-, közép- és felsőfokú képzésben való aktív részvételéért, a gyermekek személyiségfejlesztésében, a tehetséggondozásban végzett eredményes tevékenységéért. Szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez és további sok sikert kívánunk zenetanári pályáján!
 
Hermeszné Uracs Mónika, intézményvezető