Zebegényi pályázati siker

Iskolánk névadója és Zebegény kapcsolata közismert, településünkön intézményünk és a Szőnyi István Emlékmúzeum tesz legtöbbet a művész életének és alkotásainak megismertetéséért.
 
A múzeum a korábbiakhoz hasonlóan ebben az évben is országos rajzpályázatot hirdetett “Legyél Te is illusztrátor!” címmel, melynek témája hagyományosan Bartóky József fabulái közül egy mese illusztrációja volt.
 
Ötödik évfolyamos diákunk, Nagy Borbála Csenge – A szentjánosbogarak című meséhez készített színes ceruza rajzával – elnyerte a neves zsűri szakmai elismerését és a felső tagozatos kategóriában második díjat nyert. Bori egész évben kimagasló teljesítményt nyújtott mind a vizuális kultúra órákon mind a képzőművészeti tanszakon végzett munkájával. Az év végi tanszaki kiállításon is kiemelt helyen szerepeltek grafikái és festményei.
 
Iskolánk ezzel a nehéz körülmények ellenére eredményes évet zár, hiszen a visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatán is díjazottak voltak tanulóink.
 
Gratulálunk és bízunk a további szép sikerekben!
 
Medvigy Miklós
szaktanár, a Festészet-grafika tanszak vezetője