Súlyos betegség következtében elhunyt Herczegh Zsuzsa

Szomorúan, mély megrendüléssel búcsúzunk Herczegh Zsuzsa tanszakvezető kolléganőnktől, aki 49 éves korában, 2021. május 27-én súlyos betegség után örökre eltávozott közülünk.

Herczegh Zsuzsa Mónika Debrecenben született 1972. április 9-én. Életútját, pályáját meghatározta édesapja komolyzenész családjának mivolta, valamint édesanyja tanári és művészi tevékenysége. Debrecenből indult ez a rendkívül gazdag szakmai pálya. Középiskolásként Budapesten folytatta tanulmányait, ahol később tanári diplomát is szerzett. Ezután visszatért Debrecenbe és megszerezte a fuvolaművészi diplomát. Komolyan érdeklődött az emberi lélek problémái iránt is, ezért elvégezte a pszichológia szakot, amit tanári tevékenysége során odaadással, önzetlenül hasznosított a növendékek személyiségének fejlődése érdekében.

A sors megajándékozta az aktív muzsikálással is, Európa nagyvárosain kívül New Yorkon át Oszakáig turnézott a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, a Madách Színháznak pedig 20 évig volt a fuvolaművésze: számtalan zenés produkcióban vett részt, ahol szeretettel és lelkesen játszott. Az általuk alapított Pro Musica Fúvósötössel az országot járva színvonalas zenei ismeretterjesztő előadásokat tartottak iskolás korú gyermekeknek, ezeket gyakran a Bartók Rádió is közvetítette.

A pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskolában 27 évig tanított, valamint vezette a fafúvós és a rézfúvós tanszakot. Ez alatt az idő alatt nem volt olyan feladat, amivel ha megbízták, ne teljesítette volna magas színvonalon. Itt alapították meg két tanár kollégájával kamarazenei együttesüket, az Amabile Triót.

Zenepedagógiai és kamaraművész munkássága, sikerei mellett példát mutatott tanítványainak. Pályája során minden növendékével megszerettette a zenét, akik közül sokan értek el szép eredményeket a régiós és országos fuvolaversenyeken. Rendszeres közreműködője volt iskolánk tanári koncertjeinek, valamint a helyi templomi és jótékonysági hangversenyeknek is.

Kifogyhatatlannak tűnő energiája, állandó derűje és kedvessége nagyon fog hiányozni iskolánk minden dolgozójának és tanulóinak egyaránt.