Árpádos diákok az OATV döntőjében

Több mint 4000 diák és 300 iskola részvételével zajlott le idén az Országos Angol Tanulmányi Verseny 3 fordulója. A megyei fordulóba a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolából a 7. évfolyamon 3 diák: Cserni Milán, Máthé Kitti és Erdővölgyi Bendegúz jutott be. A 8. évfolyamon is kiválóan szerepeltek diákjaink. 11 tehetséges tanuló, név szerint: Rábai Boldizsár, Bobák Tamás, Demeter Zsófia, Vértesi Bendegúz, Zsigmond Levente, Medve Zsolt, Marinovszky András, Hártó Vince, Jávor Bálint, Sajgó Levente és Kovács Dániel került be.
 
Iskolánk 4 tanulója: Marinovszky András, Demeter Zsófia, Bobák Tamás és Cserni Milán óriási sikert ért el a megyei fordulóban is: bejutottak az országos döntőbe, mellyel történelmet írtak. Ilyen bravúrra még soha nem volt példa iskolánk történetében. Ráadásul Vác városát kizárólag ez a 4 tanuló képviselte az országos döntőben, ahol a 7. évfolyamon 23, a 8. évfolyamon pedig 29 diák mérethette meg magát a legjobbak között. Az országos döntő 2021. május 15-én került megrendezésre Békéscsabán.
 
A 4 diákunk itt is kiemelkedőt nyújtott.
 
8. évfolyamon:
2. helyezett lett Marinovszky András.
Felkészítő tanára: Marx Virág
6. helyezést ért el Demeter Zsófia.
A 9. helyet Bobák Tamás szerezte meg.
Mindkettőjük felkészítő tanára Halászné Király Andrea.
 
A 7. évfolyamon versenyezve pedig Cserni Milán a 18. helyen végzett.
Felkészítő tanára: Vargáné Zsadányi Éva.
 
Az országos döntő meghatározó élmény volt diákjaink számára. Álljon itt néhány gondolat az Ő tolmácsolásukban, arról, hogy hogyan élték meg a versenyt:
 
„Nagyon örültem, és rendkívül szerencsésnek éreztem magam, amikor kiderült, hogy bejutottam a döntőbe.”
 
„A felkészülés folyamata nagyon élvezetes volt: szórakoztató feladatokkal fejlesztettük tudásunkat.”
 
„ A versenyre több héten át készültünk. Nagyobbrészt kreatív feladatokat gyakoroltunk, amiket nagyon élveztem.”
 
„Összességében a verseny felejthetetlen élményt hozott számomra. Izgalmas és érdekes is volt – szívesen végigcsinálnám újra!”
 
„A verseny három szóbeli fordulóból állt. Mindegyik jól ment, és a zsűri a második helyet ítélte nekem. A pontozás ezen három forduló pontszámaiból, és az előző megyei verseny írásbeli eredményéből tevődött össze.”
 
„Nagyon izgalmas volt a verseny, főleg az eredményhirdetés: a 29. helyről haladtak az első felé. Minél több versenyzőt mondtak, annál izgatottabb lettem.”
 
„Az első három dobogós helyezettet kihívták a színházterem pódiumára, ahol vastapssal honorálták erőfeszítéseinket. Élveztem az eseményt, és maradandó emlék marad számomra.”
 
„A békéscsabai Országos angol versennyel kapcsolatban csak pozitív élményeim vannak. Kicsit izgultam, mert egyedül voltam a váci csapatban hetedik osztályos, és először voltam ilyen versenyen, így nem tudtam mire számíthatok.”
 
„Mind a nyolcadikos, mind a hetedikes diákok ugyanazt a három témát kapták, és ezekből három különböző bizottság előtt kellett “vizsgázni”. Volt képleírás, összehasonlítás, párbeszéd, vita-érvelés, tehát minden, ami egy nyelvvizsgán is előfordulhat.”
 
„A zsűri, az ottani kísérők, a versenyzők is türelmesek, megértőek és nyitottak voltak. Az a feltétel nélküli kedvesség és tisztelet, amit ott kaptam, a verseny magas színvonaláról is árulkodik.”
„A verseny remekül volt megrendezve, minden óraműpontossággal zajlott. A versenybírók és a segítők is nagyon kedvesek voltak. Összességében nagyon jól éreztem magam ezen a versenyen, érdemes volt elmenni.”
 
Szívből gratulálunk diákjainknak a rendkívüli teljesítményért, és ezúton kívánunk további sok sikert!
 
Nagyon büszkék vagyunk Rátok!