Radnóti emlékünnepély a költő születésének 112. és a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola alapításának 43. évfordulója alkalmából

Radnóti napok: klasszikus megemlékezés új elemekkel
 
2021. május 5-én iskolánk névadójára, Radnóti Miklósra emlékeztünk. Hagyományunkhoz híven a nap irodalmi megemlékezéssel kezdődött aulánkban. Majd tanulóink koszorút helyeztek el a vezetőség kíséretében a költő szobránál.
 
Több éves hagyományunk, a Radnóti napok versenyeinek egyik eleme a költő verseinek illusztrálása. Ezt a szokást idén is folytattuk, igaz, csak diákjaink kaphattak erre lehetőséget. A költő egy-egy versének jelenetét, legfontosabb gondolatát színes, kreatív alkotásokban örökítették meg a gyerekek. A remekművekből kiállítást rendeztünk, a szülők pedig közösségi oldalunkon tekinthették meg a tanulók munkáit.
 
Új elemek is kerültek tradícióink közé idén. A járványhelyzet miatt a felső tagozatos diákok nem hallhatták ünnepi műsorunkat. Ők online formában, videó közzétételével részesei lehettek az ünnepi napnak. A felvételt mindenki számára elérhetővé tettük iskolánk facebook oldalán és honlapunkon is. A váci vasútállomásnál található botlókőnél virágot helyeztek el pedagógusaink és a vezetőség tagjai mártír költőnk születésének évfordulóján.
 
Reméljük jövőre régi hagyományaink, az iskolai tanulmányi és sportversenyek is megrendezésre kerülhetnek. Új elemeinket is beépítve színvonalas, a jelenkori igényeknek megfelelő megemlékezéssel tudjuk majd ápolni névadónk emlékét.
 
Bagyánszki Erika,
a humán munkaközösség vezetője