A nagymarosi általános iskola diákjának, Lázár Nórának fogalmazása

Kedves 9 éves énem!
 
Lehet, hogy azt hiszed, hogy megőrültél, amikor ezt olvasod, de megnyugtatlak, aggodalomra semmi ok, csak gondoltam tájékoztatlak a 2020-2021-es évek eseményeiről.
Nos, most a levelemet kisebb részekre bontom, hátha így érthetőbb lesz.
1. A jelenlegi helyzet:
 
Ne ijedj meg, de ki fog törni egy világjárvány koronavírus néven, amit nem szabad semmibe venni! 2020. március közepén Magyarországra is eljut majd, és karanténba is fogsz kerülni. Ilyenkor még csak a kijárást korlátozzák, később a maszk viselése is kötelező lesz, hogy ne adjuk át egymásnak a bacikat.
 
Most itthon ülök a gép előtt, mert online oktatás is lesz. Nem fogod szeretni, szerintem kevésbé hatékony, mint a normál oktatás, de vannak ennél rosszabb dolgok is, ezért nem szeretnék panaszkodni. Aztán el is fogod kapni a vírust, de nyugi, könnyen át fog menni rajtad, viszont nem fogsz róla tudni, hogy elkaptad, de eszedbe se jusson elkövetni az én hibámat: a hasamon felduzzadtak a nyirokcsomók és én azt hittem, hogy vakbélgyulladás, ezért nagy hisztit csaptam. Légy szíves, te ne csináld ezt utánam! Ne panaszkodj sokat, mert a család nem fogja meghálálni.
 
2. Vírussal kapcsolatos tippjeim:
 
El kell mondanom, hogy 13 éves korodra eszméletlen hipochonder leszel, ezért adok egy-két tippet, ezek egyébként úgy 2020 közepére elég alapvető dolgok lesznek. Használj kézfertőtlenítőt, lehetőleg ne büdöset! Figyelj oda, hogy ne tüsszögj vagy köhögj a vakvilágba, hanem a könyökhajlatodba, utána pedig moss kezet! Mondanom sem kell, hogy a szappan a barátod. De azért figyelj a mértékre, nehogy a jó bacikat is lemosd szabad utat engedve a rosszaknak! Ne fogdoss össze minden létező dolgot! Bár, ahogy visszatekintek, én ezeket mind betartottam. Nem tudom, hol lehetett a hiba.
 
3. Az itthoni túlélésért:
 
Igyál sok vizet, nehogy kiszáradj, mint 6 évesen! Tartsd a kapcsolatot a külvilággal, ne legyél antiszociális! Beszélgess sokat a barátaiddal és a családoddal! A sorozatokat szeretni fogod, a Netflixet főleg, de jobb, ha most mondom, hogy NE ESS TÚLZÁSBA! Én 2 nap alatt végignéztem egy 3 évados sorozatot, és hát gondolhatod, úgy éreztem magam, mint egy zombi. Hangsúlyozom még egyszer, ne tedd ezt! Ha unatkozol, inkább olvass, mert az értelmesebb és nem vesztesz vele agysejteket.
 
4. Iskolával kapcsolatban:
 
Tanulj sokat, mert nem vagy buta, csak néha úgy érzed, lassabb a felfogásod a baromfiudvarban kergetőző szárnyasoknál is.
 
A magolás viszont ilyen helyzetekben is beválik…
 
Inkább humán beállítottságú leszel, de kérlek, figyelj oda a helyesírásra, főleg a kötőjellel írandó szavakra!
 
Hát, ezek voltak a tippjeim, és még egyszer mondom, hogy ne félj, egyszer minden vírusra találnak gyógymódot. Amiket írtam, majd igyekezz betartani!
A négy évvel későbbi viszontlátásra!
 
Nóri҉
 
Ui.: Ezt a levelet ne nagyon mutasd meg másoknak! Valószínűleg megkérdőjeleznék a szellemi épséged.