" Online oktatás egy elsős tanuló életében” - egy váci juhászos szülő szemével

Tavaly március közepén, amikor az országban elindult az online oktatás, még csak óvodás volt a kisfiam és akkor ott azt gondoltam, milyen szerencsések vagyunk, jövőre már minden rendben lesz.....
Mikor idén március 8-tól itthonról tanultunk, még meg voltam kissé ijedve, hogyan is fog kinézni, vajon képes leszek segíteni egy elsősnek?
 
Félelmem így utólag április 17-én már alaptalannak tűnik.
 
De ugye, minden újdonság kissé rémisztő először?
 
Abban biztos voltam, hogy a kisfiam képes lesz ebben a formában is tanulni, inkább magamban voltam bizonytalan. Az első pár nap után annyira megnyugodtunk mindketten, mert Rottekné German Katalin és Varga Alexa az 1. a osztály tanítói olyan türelemmel, odaadással, maximális figyelemmel tartottak órákat, hogy minden félelmem elillant. Kisfiam nagyon élvezte az órákat, sőt, én is! Mindig játékosan, érdekesen voltak megfűszerezve, segítve a különleges tanítási módszerhez való mihamarabbi hozzászokásukat. Látni, érezni lehetett a sok felkészülést, munkát a prezentációkba, a feladatokba.
 
Világos, érthető módon voltak elmagyarázva a házi feladatok. Mi hamar kialakítottunk egy menetrendet: az órák után szabad játékot hagytam kisfiamnak, amíg én a családunknak előkészítettem az ebédet. Ebéd után nekiálltunk a házi feladatoknak, a tanulásnak. Mindig igyekeztünk időre visszaküldeni a feladatokat, hogy ne tornyosuljanak, ne legyen lemaradás.
 
Kisfiam állítása szerint, jó lennék tanító néninek, viszont ha valaki megkérdezte őt, hogy mit szólsz, hogy Anya tanul veled, arra azt a választ adta, hogy Anya kínoz, mert mindig tanulni akar 🙂 Azt gondolom azért érezte ezeket, mert az Anyuka az Anyuka, tőlem a törődést, szeretetet, pátyolgatást igényli nem pedig a tanítást.
 
Hamar megszoktuk mindketten.
 
Természetesen voltak reggelek, amikor nem akart leülni tanulni, de viszonylag hamar belátta, most ez van, azért mert itthon van, nem lehet kibújni a feladat alól.
Csakis dicsérni tudom a pedagógusokat, szerencsésnek érzem magunkat, hogy ilyen páros, mint Kati és Alexa óvó, segítő szárnyai alatt tanulhatott / tanulhat a kisfiam. Hálásan köszönöm a munkájukat, bármilyen kérdéssel fordulhattam hozzájuk. Büszke vagyok arra, hogy a Juhász Gyula Általános Iskolába járhatunk.
 
Bazsó - Csáki Mónika szülő