Online oktatás szülői szemmel…

A 2021. március elején történt bejelentés, - miszerint az általános iskolák is átállnak online oktatásra- kettős érzelmet váltott ki a zebegényi Szőnyi István Általános Iskola szülői közösségéből is. Egyrészről örömöt, mert otthon biztonságban tudhatják gyermekeiket, másrészről aggodalmat, hogy hogyan fognak tudni segíteni a csemetéknek. Mindenkiben felelevenedtek a tavalyi emlékek, nehézségek.
 
Idén viszont meglepően másként alakult a helyzet! Az iskola vezetésnek hála, egy új rendszert dolgoztak ki, mellyel mindenki válláról levették a terhet, hiszen online "élőben" adják le a fő tantárgyak anyagát.
 
Minden osztály részére külön órarendet állítottak össze. Eleinte volt egy kis kellemetlenség, mivel előfordult, hogy volt egy, vagy két lyukas órája is a gyermekeknek, de mindenki meglepetésére a húsvéti szünet után már tömbösített órarendet kaphattak kézhez. Így rendkívül gördülékenyen folyik az oktatás és az otthoni gyakorlás is.
 
A szülők igyekeznek megoldani a tantermen kívüli felügyeletet és helytállni minden téren. Miközben online dolgozik, mosogat, főz, takarít, lefoglalja a kisebb testvért/testvéreket stb. fél füllel természetesen ő is részese az online órának. A tanárok végtelen türelemmel és szeretettel adják át az adott tantárgy anyagát. Igen, halljuk mi is, hogy a 45 perc alatt legalább 5x elhangzik, hogy: XY néni, hányadik oldal? ; Kapcsold be a mikrofonod! ; Kapcsold ki a mikrofonod! ; Ne kapcsold ki a kamerád! ; Ne írogass, az órára figyelj! ; Ne kiabálj be! stb. ...és a türelem, lelkesedés mégis megmarad!
 
Köszönjük nekik!
 
Ez egy rendkívül nehéz helyzet mindenkinek, de egy a célunk: gyermekeinket ne érje a kialakult helyzet miatt semmilyen hátrány. Ebben maximálisan együttműködőek és segítőkészek a tanárok, az iskola.
 
Reméljük, hogy a központilag kihirdetett április 19-i nyitás nem lesz túl korai és mindenki egészségben élvezheti újra az együtt töltött időt!