Titok?

Nem, nem titok. Iskolánk, a Váci Juhász Gyula Általános Iskola három tanulója március 27-én, szombaton sem pihenhetett, hiszen ekkor volt a TITOK Arany János Anyanyelvi Verseny országos döntője. A járványhelyzetre való tekintettel online kellett dolgozni. 10 órakor megnyílt a verseny felülete, és kezdődhetett a munka. Hagyományos körülmények között sem egyszerű egy ilyen feladatsor megoldása, hát még így. Versenyzőink becsületesen, a szabályok betartásával dolgoztak, pontszámaikkal elégedettek lehetünk.
 
Eredmények: Cs Nagy Éva 6.b - 8.hely, Zsidai Zsófia 7.b - 10. hely, Réti Bálint 6.a - 11. hely
 
Gratulálunk nekik, és reméljük, jövőre már a hagyományos keretek között próbálhatják ki magukat ezen a megmérettetésen.
 
A LONDON BRIDGE egy három fordulós, országos, egyéni tesztverseny. A válogató forduló teszt rendszerű feladatanyagát iskolai keretben (járványhelyzet esetén egyénileg) oldhatják meg a tanulók, majd egy következő, szintén iskolában rendezett fordulón a már névre szóló feladatlapokkal tovább szűkül a tovább jutók köre. Végül az országos fordulót Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campus Déli Épületében szokták megszervezni.
 
Évek óta készítünk fel gyerekeket erre a versenyre. Minden évben bejutottunk az országos döntőbe, ahol is szép eredményeket értünk el, 2., 3., 4., 5. helyeken végeztünk. Legnagyobb örömünkre idén is nyolc diákunk került a döntőbe:
 
Vanicsek Ábel ,Ruzsinszki Liliána, Zsigmond Zsombor, Orosz Nikolett, Zsidai Zsófia, Juhász Lilien, Poelinca Kristóf, Horvátth Bálint
 
Országos Német Nyelvi Verseny 7– 8. osztályosoknak
 
Ebben a tanévben is indultak tanulóink az Országos Német Nyelvi Versenyen. Ez egy gyermekbarát, a tanulók életkori sajátosságaihoz alkalmazkodó, érdeklődésüket felkeltő, színvonalas tehetséggondozó verseny 7- 8. osztályos általános iskolai tanulók számára. Célja a német nyelv tudatos és igényes használata a tanulók élethelyzeteiben előforduló, motiváló feladatokkal. Sikerélményt nyújtó megmérettetési lehetőség, melyen a tanulók versenyrutinra is szert tehetnek.
 
A versenyre már tanév kezdete óta lelkesen készültünk. A 3 fordulós verseny első, írásbeli, iskolai fordulóján 4 diákunk indult. A bizottság a legjobb teljesítményt nyújtó gyerekeket hívta meg a március 4-én megrendezett megyei fordulóra, melyre idén a hagyományoktól eltérően online került sor.
 
A Pest megyei mezőnyben iskolánk továbbjutója, Kádár Zsófia 7.a osztályos tanulónk 40 diákkal mérte össze tudását, és első helyezést ért el.
 
Grauszman László, Sipos Ivett, Paksy Melinda, Schlenkné Virsinger Annamária - Váci Juhász Gyula Általános Iskola