Tavaszi hírek Leányfaluról

Itt a tavasz, de az iskola udvara újra csendes. Tavaly és idén sem örülhettünk a gyerekekkel az ilyenkor éledező apró csodáknak. Pedig nagy reményekkel indultunk neki ennek a tanévnek. Az Iskolakert programunkat hivatalosan Nagy István agrárminiszter indította el. A gyerekekkel közösen ültettet rózsa, a beszélgetés mély nyomott hagyott tanulóinkban. Csermely Alexandra tanárnő irányítása mellett minden helyet előkészítettek a nagyok az ültetéshez a technika órák keretében.
 
Minden diáknak lehetősége volt virághagymát ültetni a környezetismeret vagy technika órán és a szabadidős foglalkozások keretében. Vártuk a tavaszt, hogy láthassuk mi kel ki. A jelenlegi helyzetben az ébredező növényekről fotókat küldtünk a gyerekeknek, hogy ne maradjanak le az eredményről.
 
Miért fontos számunkra az iskolakert? A természetről szerzett tudás és a fizikai munka mellett igen nagy szerepe van a közösség építésben is. A gyerekek a kert ápolása közben gyakorlati tapasztalatokra tesznek szert. A munka örömét már ősszel érezhették. Nem csak esztétikai élmény volt számukra a gondozott barázdák látványa, hanem munkájuk gyümölcsét is leszüretelhették. Rukkola, hónapos retek, zsázsa és snidling izét kóstolhatták meg. Ültettek még eperpalántát, fokhagymát, vöröshagymát, levendulát, tárkonyt. Az egészséges életmódra nevelésnek is fontos terepe ez a program. Bízunk benne, hogy még ebben a tanévben folytathatjuk a megkezdett munkát.
 
Takátsné Czap Éva