A Teleki-Wattay Művészeti Iskola sikerei az online versenyeken

Az idei tanévben több országos szervezésű tanulmányi versenyben is részt vesz iskolánk, melyeket online formában szervez az Oktatási Hivatal, így a kaposvári X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyre is hangzó anyag beküldésével lehetett nevezni, amelynek területi válogatóját (Pest, Nógrád és Fejér megye) a Teleki-Wattay Művészeti Iskola bonyolította le digitális formában februárban. Iskolánkból három növendék indult a versenyen - Kazsik Abigél, Novák Emese - tanáruk: Kulin Krisztin és Katona Minna -felkészítője Herczegh Zsuzsa. A zsűri a produkciók értékelése után úgy döntött, hogy Katona Minna az I. korcsoportban bekerült az országos döntőbe.
 
Idén a képzőművészet tanszaknak is van országos versenye, aminek a házigazdája a Teleki-Wattay Művészeti Iskola. A VIII. Országos Festészetverseny iskolai válogatói után az országos középdöntő már lezajlott. Iskolánkból tíz tanuló vehetett részt a megmérettetésen és nagy örömünkre Németh Janka harmadik évfolyamos diákunk sikerrel vette az akadályt és bejutott az országos döntőbe. Janka gyönyörű akvarell képet készített, amelyen kihasználta a technika nyújtotta lehetőségeket. Felkészítő tanára Haranginé Csuta Anna.
 
Ebben a tanévben zajlik immár 12. alkalommal az Országos Négykezes és Kétzongorás Verseny is, melyre 3 évenként kerül sor Balassagyarmaton. Iskolánkat három páros képviselte a területi válogatókon - Szabó Domonkos és Szabó Dorottya az V. korcsoportban, Antalfy Balázs és Pávó Anna Zsófia a VI. korcsoportban, Miszkuly Dóra Napsugár és Gilice Teréz pedig a tanár-diák kategóriában indultak. A gyerekek felkészítője Gilice Teréz. Hatalmas az öröm a zongora tanszakon, mert mindhárom versenypárosunk bekerült az országos döntőbe.
 
Gratulálunk az eddigi eredményekhez növendékeinknek és felkészítő tanáraiknak egyaránt és sok sikert kívánunk az országos döntőhöz! Valamint szeretettel várjuk a júniusi beiratkozásra mindazokat az iskoláskorú gyerekeket, akik örömüket lelik a zenélésben, a rajzolás-festésben, a táncban vagy a színjátszásban! A versenyeredmény csak ráadás, az igazi öröm maga a kreatív tevékenység.