SMART használata a Juhászban

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a tankerületi központ segítségével okostáblához jutott két osztályunk. A SmartBoard technológia az osztályteremben gazdagítja a tananyagot, és szórakoztatóbbá, interaktívabbá teszi az órákat. Íme néhány elképesztő előnye annak, hogy intelligens táblával rendelkezünk az osztályteremben.
 
Az intelligens táblák fokozzák a gyerekek tanulási tapasztalatait
 
Gazdagabb tanulási élményt nyújt a tanulóknak a vizuális elemek segítségével. Tanulásuk életre kel, és a gyerekeknek sokkal szórakoztatóbb az ismeretszerzés, mint valaha. Könnyebbé teszi a differenciált feladatkiosztást is, mert képesek vagyunk alkalmazkodni a különböző tanulási stílusokhoz. A látom-hallom-csinálom alapelv egyszerre érvényesül minden feladatban. Az érintőképernyős opció lehetővé teszi a tanárok számára, hogy az ujjuk érintésével futtassanak programokat, kezeljék a megjelenítendő anyagokat, ezzel is időt nyerve az órán. Ez nemcsak a pedagógus számára előny, hanem a diákok számára is könnyebb a navigálás.
 
Az intelligens technológia interaktív
 
A SmartBoard talán egyik legnagyobb előnye az interaktivitás képessége. A diákok akkor tanulnak a legjobban, ha teljesen le vannak kötve, és a gyakorlati tanulás az egyik legjobb módszer erre. Ezzel a technológiával az osztályteremben minden gyermek képes egyszerre használni az intelligens táblát. Ez az interaktivitás lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy táblagépen keresztül is írhassanak, rajzolhassanak vagy jegyzeteljenek. Már kész digitális anyagok százait-ezreit tudjuk beépíteni a mindennapi óráinkba. Wordwall, Learningapps, Kahoot, Genially, csak hogy néhányat említsek a színes és ötletes feladatokat felsorakoztató oldalakból.
 
Alacsony karbantartási szint
 
Az intelligens táblák használata nagyon egyszerű és nagyon kevés karbantartást igényel. Nincs szükség krétára vagy táblafilcre; csak az ujjunkat vagy egy speciális tollat használunk.
Környezetbarát
 
„Zöldebbé” válásunkat is támogatja. Az intelligens tábla környezetbarát, mert kiküszöböli a papírigényt. Saját szemléltető anyagot már nem készítünk papírból, hiszen a tábla ezen a területen is nagy segítségünkre van, valamint sokkal kevesebb fénymásolásra van szükség.
 
Az intelligens táblák lehetővé teszik a technológiai integrációt
 
Az intelligens táblák számos előnyének egyike a technológiai integráció képessége. A tanárok képesek összekapcsolni számítógépeiket, videokameráikat, digitális fényképezőgépeiket, mikroszkópjaikat és jóformán bármi mást, amire csak gondolhat, hogy segítse az oktatást.
 
Pozitív hatás
 
Az intelligens technológia tanteremben történő használata növelheti a gyerekek teljesítő képességét, javíthatja a tanulók tanulását, javíthatja az írástudást, növeli a figyelmességet és a megértést, hogy csak néhányat említsünk. Mi, tanítók arról számolhatunk be, hogy az első számú előny, amelyet az intelligens táblákat használó tantermekben látunk, a tanulóink motivációjának növekedése. Ezek az interaktív táblák rendkívüli lehetőséget nyújtanak a számunkra, hogy olyan tantermi környezetet teremtsünk, ahol a különböző tanulási stílusú tanulók tanulhatnak egymástól.
 
Ez a könnyen elsajátítható technológia biztosítja, hogy a tanárok és tanulóik egyaránt fejlesszék a 21. századi készségeket, amelyekre a mai világban való sikeres boldoguláshoz szükségük van.
Tudomásul kell venni, hogy a digitális világ a mai gyerekek világa, ezen a csatornán jól megközelíthetőek.
 
Változnak a generációk ,változik a világ, s ezt a folyamatot nekünk is követni kell.
 
Köszönjük még egyszer a váci tankerületi központnak, hogy a Váci Juhász Gyula Általános Iskola ezzel a két eszközzel gazdagabb lett és tanulóink és tanítóik nagy örömére szolgál!
 
Rottek Katalin és Vargáné Hajdu Alexa tanítók