Ez az év más mint a többi...

Ez az év más, mint eddig volt. Másképp kezdődött, és másképp folytatódott. Az iskolában eddig is vigyáztunk a gyerekekre, de most még jobban vigyáztunk, és figyeltünk rájuk és magunkra is. Szokatlan volt, hogy maszkban járunk, de ha ez szükséges ahhoz, hogy megóvjuk egymást, akkor hordjuk! Év elején még néhány hagyományos programunk megvalósulhatott, de aztán minden közös rendezvényünket és programunkat csak képernyőn keresztül élvezhettük.
 
Kirándulásokkal kezdtük a szeptembert és októbert. Az ötödikesek Nagybörzsönybe mentek a hagyományos honismereti kirándulásukra. A 6. b osztályosok egy fantasztikus napot töltöttek Törökmezőn a kalandparkban. A 6.a osztályosok Esztergom nevezetességeivel ismerkedtek és a felújított Duna Múzeumot látogatták meg. A hetedikesek Budapesten a Sziklakórház és Atombunker Múzeum interaktív történelem óráján tágíthatták ismereteiket Budapest ostromáról, az akkori kórházi helyzetről, és az atomtámadás következményeiről.
 
Az ünnepi megemlékezéseket kollégáim kisfilmek készítésével valósították meg. Így emlékeztünk a Zene világnapjára, az aradi hősökre és október 23-ra is.
 
Persze a legjobb szórakozásokat is szigorú óvintézkedések mellett, de megvalósítottuk. Ismét volt ruhagyűjtés, és gesztenyét is szedtek a gyerekek.
 
Év elején elindultak a levelezős versenyek is. A tavalyi elmaradt Kenguru nemzetközi matematika versenyt szeptemberben rendeztük meg, ahol diákjaink szép eredményeket értek el. Száldobágyi Gellért 3.b osztályos tanuló megyei 12. helyezett Stefán Bendegúz 3.a osztályos tanuló a 18. helyezés ért el 668 induló közül. Kőnig Ákos 5.b osztályos tanuló megyei 26. lett 514 induló közül.Gratulálunk a szép eredményekhez!
 
Most készülünk az adventre. Ünnepi díszbe öltöztettük az iskolát. Igyekszünk, hogy gyermekeink a lehetőségeknek megfelelően átérezzék az ünnepi hangulatot. Várjuk a Mikulást, aki valószínűleg csak az iskola udvarába jöhet be!
 
Boldog és szép ünnepeket kívánunk városunk minden lakójának!
 
Szobi Fekete István Általános Iskola