"Csendes" december Nagymaroson

A gyerekek már bizonyára lázasan nyitják ki minden reggel a kis ablakokat az ádventi naptáron, várják a Mikulást és a Jézuskát.
 
Eddig az iskolában is részesei lehettünk az izgalmaknak. Feldíszítettük a termeket, karácsonyi zenét hallgattunk, lázasan készültünk a Csillagváróra és a városi programokra.
 
Most itthon vagyunk..... És még ha vitatkoztunk is sokat, gyakran bosszankodtunk, semmire nem volt elég idő, állandóan rohantunk, most mégis mindannyiunknak nehéz ez a csend...
Mindenki életében fontosak a biztos pontok. Eddig minden évben tudtuk, ha Márton nap, akkor felvonulás. December 6-án jön a Mikulás az iskolába, akit még a legnagyobbak is nagy izgalommal várnak. Az utolsó tanítási napon a gyerekek, szülők, tanárok a Csillagváró ünnepségen kívánnak egymásnak boldog ünnepeket.
 
Most minden bizonytalan...
 
Ami biztos, hogy együtt nem ünnepelhetünk...
 
Ám a pozitív gondolkodás sokat segíthet. A karácsony a szeretet és a családok ünnepe. Most nem kell rohanni.... Van időnk, töltsük együtt!
 
Lehet ez az időszak nagyon szép! Amikor a gyerekek és a szülők együtt díszítik fel a házat, együtt sütik a süteményeket, készítik az ajándékokat.
 
Hiszen most semmi sem fontosabb, mint az egészség!
 
Vigyázzon mindenki magára, vigyázzunk egymásra!
 
Hálásak lehetünk, hogy ilyen gyönyörű helyen élünk, ahol sok időt tölthetünk a friss levegőn!
 
Reménykedjünk, és legyen ez az időszak így is szép.
 
Heinczné Cserni Katalin