Leányfalui Hírek

Visszatekintve az elmúlt hónapokra megállapíthatjuk, hogy egy rendkívüli évet zárunk. Tavasszal a digitális munkarend bevezetésével teljesen megváltozott az addig megszokott oktatási forma. Az iskola beköltözött az otthonokba. Intézményünk 3 nap alatt váltott át az osztálytermi oktatásról a digitális eszközöket használó tanulási – tanítási folyamatra. Szerencsénkre volt két Microsoft Expert tanárrá kiképzett kollégánk, Debre Márta és Tóth Krisztina. Ők hozták létre Microsoft TEAMS felületén az osztályokat, csoportokat és tanították be a pedagógusokat ennek az új térnek a használatára.
 
A Microsoft Magyarország Kft. által indított programba 3 évvel ezelőtt az intézményvezetői képzéssel kapcsolódtunk be, majd tavasszal az egyik pedagógusunk elvégezte a gyakornoki képzést. Az ott tanultakkal „megfertőzte” az érdeklődő pedagógusokat. A frontális oktatással ellentétben, ahol a tanár előadja a tananyagot, a diákok pedig figyelnek, a tanulók együttműködésére, a kreativitásra, a tudásmegosztásra és az informatikai eszközök használatára helyezi a hangsúlyt. Az első év végén megkaptuk a Microsoft Innovatív Iskola címet. A második évben már 2 kolléga vett részt az Expert tanári képzésen és folytatódott az intézményvezetői képzés is. Egy egésznapos programon készítettük el és mutattuk be iskolánk digitális fejlődési lehetősége érdekében végzendő feladatainkat, s egyben versengtünk a programban résztvevő többi iskolával. Nyáron értesültünk arról, hogy egy szintet átugorva elértétük a Showcase Incubator fázist. aka.ms/iskolaink
Ebben a tanévben a Microsoft mentori támogatásával és további jó gyakorlatok megosztásával együtt tanulunk, készülünk most már az egész tantestületet bevonva. Decemberben belső gyakorlati továbbképzést tartunk, és online képzéseket végzünk. Igyekszünk - holott a technikai feltételek nem mindig támogatnak bennünket – a mindennapi oktatásunkat is úgy átalakítani, hogy megfeleljünk a XXI. század kihívásainak.
 
Ebben az évben nyertük el az Iskolakert program támogatást. Diákjaink Csermely Alexandra tanárnő vezetésével és karbantartónk, Göbölös János segítségével kialakították az ágyásokat. Az őszi első vetés eredményét még le is tudták szedni az időjárásnak köszönhetően.
 
Ősszel még meg tudtunk rendezni néhány programot: Behangoló barangoló kirándulás, Autómentes nap, Világ Legnagyobb Tanórája, Európai Hulladékcsökkentési Hét. A nemzeti ünnepeinkről kiscsoportokban emlékeztünk meg.
 
Az önkormányzatnak és a szülőknek köszönhetően iskolánk alsó és felső tagozata is új udvari játékot kapott. A gyerekek örömmel használják szabadidejükben és a testnevelés órákon is.
 
Takátsné Czap Éva intézményvezető