Részvétel a VI. Világsakkfesztiválon A Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola beszámolója

Az idei tanévben Iskolánk egyik pedagógusa és diákja is csatlakozott az október 10-én megrendezésre kerülő VI. Világsakkfesztiválhoz.
 
A Világsakkfesztivál célja, hogy bemutassa a sakk 1000 arcát, illetve hogy az emberek egy napon osztozzanak a sakkozás örömében.
 
Polgár Judit és csapata idén a vírushelyzetre való tekintettel online formában tudta megrendezni a programot. Előadások, szimultán partik, szemináriumok, interaktív sakkórák mellett, kiegészítő programként kerültek meghirdetésre azok az alkotó, kreatív pályázatok, melyek általános iskolás, alsó tagozatos gyerekeknek hirdettek meg.
 
Dulay Lea 3. c osztályos tanulónk Fejezd be a történetet! címmel kiírt sakkmeseíró pályázatra küldte be munkáját. A pályázatra 113 db történet érkezett be, melyek a fesztivál napján megtekinthetőek voltak.
 
A fesztiválon való részvétel lehetőséget adott kollégánk és tanítványa részére, hogy fültanúja lehessen Garri Kaszparov legendás orosz sakkvilágbajnokkal és nemzetközi nagymesterrel folytatott beszélgetésnek, de szó esett a sakktanítás jelentőségéről is, a sakk és a matematika kapcsolatáról, hogy a táblajáték és a személyiség fejlődése milyen kapcsolatban van egymással.
 
Ne felejtsük, a sakk összeköt minket, amelynek bizonyítéka, hogy személyes találkozás nélkül az online térben is, hiszen a programokat több mint 500 meghívott iskola diákjai és 2000 pedagógusa tudta követni!