Jeles őszi napok az Árpádban: Állatok világnapja!

1931 óta emlékeznek meg az állatokról, Assisi Szent Ferenc halálát követő napon, október 4-én. E világnap célja felhívni a figyelmet a vadon élő, valamint a házi- és haszonállatok életkörülményeire és a felelős állattartására.
 
Az ismert körülmények miatt (Covid 19), nem volt mód gazdagabb programot szervezni valamely állatmenhelyre, állatotthonba, vagy állatkertbe, így kénytelenek voltunk szerényebb keretek között megemlékezni az állatokról. Úgy gondoltuk, hogy méltó megemlékezés, ha mindenki szabadon lerajzolja azt az állatot, amely számára a legkedvesebb, így emlékezik meg róla!
 
Nosza, gyerünk, aszfalt van, kréta van, mindenki a saját rajzával köszönti a kedvencét. Sercegtek a kréták és kirajzolódtak a cicák, kutyusok, nyuszik, madarak, hirdetve, hogy minden állatnak van egy képzeletbeli társa a gyerekek között. Persze a rajzolás nem volt néma foglalatoskodás, mert közben jöttek a történetek a saját otthoni kedvencekről, az itt-ott látott állatokról.
 
Az elkészült „műalkotások” megmutatták, hogy a gyerekek szeretik az állatokat, szívesen rajzolják őket és szívesen mesélnek a kedvenceikről!
 
Vigyázzunk rájuk, hogy ez a szeretetük később is megmaradjon és szeressék, védjék az állatokat, (válogatás nélkül,) mert természeti környezetünk fontos megóvandó részei.