A Teleki-Wattay Művészeti Iskola elismeréseket kapott kiváló pedagógusai

„Bonis Bona”díj
 
2020. augusztus 24–én ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a „Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért” díjak, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében adományoz minden évben a kimagasló eredményeket elért szakembereknek. A „Bonis bona discere” latin közmondás jelentése: „jótól jót tanulni”.
Erre a díjra olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket. Iskolánk kiváló pedagógusa, Gilice Teréz zongoraművész-tanár kapta meg ebben az évben a „Bonis Bona” címet, a kiemelkedően eredményes áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseként.
 
Gilice Teréz zongorista tanítványai országos és nemzetközi versenyek szereplői és nyertesei voltak az elmúlt években. Pedagógus, tehetséggondozói munkáját ezeken a megmérettetéseken több esetben is a zsűri felkészítőtanári különdíjjal ismerte el. Növendékei tehetségét tudatosan, egyénre szabottan sok oldalról erősíti, gazdagítja. A versenyhelyzetekre, a tehetséggel való „együttélésre” segíti tanítványait. Egészséges önbizalomra, kritikák befogadására nevel, a gyermek egész személyiségét fejleszti.
 
Verebélyi Gábor Ákos tankerületi igazgató elismerő oklevelét két pedagógusunk Fadgyas Margit és Lukács Zsuzsanna vehette át szeptemberben, mellyel köszönetét fejezte ki a „jövő nemzedékekért végzett áldozatos munkájukért” a Váci Tankerületi Központ.
 
Fadgyas Margit oboa és furulya tanár növendékei közül már többen lettek művészek, tanárok. Fontosnak tartja az együtt muzsikálás örömének megéreztetését a tanlóival, ezért sok kisebb kamaraegyüttessel is foglalkozik.
 
Lukács Zsuzsanna gordonka tanár több növendékét készítette fel zenei pályára, országos versenyekre, zenei fesztiválokra. Az általa működtetett cselló zenekar iskolánk egyik kiemelkedő együttese, ahol a kicsiktől a nagyokig minden csellista együtt tud és szeret muzsikálni.
 
Büszkék vagyunk kitüntetett tanárainkra!
 
Polányiné Takács Judit, intézményvezető