Erzsébet napközi tábor Zebegény, 2020. július 20-24. között

Örömmel fogadtuk a Váci Tankerületi Központ döntését, melyben minden intézményük vezetőjét arra kérték, hogy iskolájukban szervezzenek legalább 1 hét napközi tábort, az Erzsébet program keretein belül. Nagy gond volt a gyermekek nyári elhelyezése a vírus miatt, így mi pedagógusok is tudtuk, hogy ennek a kérésnek eleget kell tennünk.
 
Sőt! Jól is esett 5 napon keresztül gyerekzsivajt hallani, kéréseiket, igényeiket teljesíteni. 47 gyermek 3 csoportban, 3 színben (narancs, zöld, drapp), 2-2 pedagógus csapatonként. Idei programunkat a mesék világára építettük. Hétpróbáztunk (minden napra jutott 1-2), varázstarisznyát készítettünk, mesét írtak a csapatok korosztályuknak megfelelően, melyet illusztráltak is. Meglátogattuk a fővárosi Mesemúzeumot, ahol interaktív foglalkozáson vettek részt a kisebbek és nagyobbak külön-külön csoportban. Felmentünk a Normafához, majd lebuszoztunk a Margitszigetre. Végig jártuk a kis vonattal a sziget nevezetességeit, majd az egyik játszótéren „kiszabadult a szellem a palackból!” A mozgás sem maradt ki ezekből a napokból. Vicces sport sorversenyek, számháborúzás, sárkányhajózás, strandolás biztosította a napi mozgásokat. A kézműves foglalkozások is elmaradhatatlan részei egy ilyen tábornak. Gyöngyfűzés, dekupázs képek készítése, kedvenc mesefigurák megformálása gyurmából, tarisznya varrása, ez mind a programok része volt. Remek alkotások születtek, hihetetlen leleményességgel. Nagyobb köveket varázsoltak gyönyörű színesre a gyerekek, melyek az iskolánk előtti kicsi kertet díszítik. A tábor végére a gonosz boszorkát is sikerült elűzni!
 
Jókat ettünk, ittunk, még pezsgőzésre is volt alkalmunk, hiszen ezen a héten 6 táborozót köszönthettünk szülinapja alkalmával. Torták, pattogatott kukorica, s ami szem-szájnak ingere került a terülj, terülj asztalkára. A limonádé minden nap 30 literes badellában várta a szomjazókat, hiszen nagyon jó időt sikerült kifognunk az égiek segítségével. Mindenkinek köszönet a lehetőségért, igazán szuper hetet töltöttünk együtt!