Teljesen megújult a Váci Földváry Iskola informatikai hálózata

Az elmúlt évben a Váci Tankerületi Központ informatikus munkatársai felmérték a váci iskolák állapotát informatikai szempontból. A szakemberek akkor megállapították, hogy az intézmények közül a Váci Földváry Károly Általános Iskolában az informatikai hálózat (LAN) nagyon elöregedett és ezért a működése sem megbízható.
Több cégtől árajánlatot kértek be a teljes rendszer újraépítésére. A megbízott vállalkozó kiépítette az iskola új gerinchálózatát - időjárásálló, szélessávú vezetékekkel, épületek közötti stabil átfeszítéssel -, beszerelésre kerültek az új aktív és passzív hálózati eszközök, mint a nagy teljesítményű központi router, és gigabit sebességű switch-ek, és a nyár folyamán a Tankerületi Központ rendszergazda csapata elvégezte az átterhelést az új rendszerre.
 
- A nyáron egy oktatás keretében az öt rendszergazdával közösen konfiguráltuk be az intézmény új routerét, és átbeszéltük a Mikrotik eszközök telepítését és beállítását Sulinet környezetben - mivel egyre több iskolában már ilyen hálózat üzemel, és szeretnénk a többi intézményben is erre áttérni. Az ilyen kiépítésű iskolai hálózattal a rendszergazda csapat, vagy akár a Tankerület informatikusai távelérésben is tudnak dolgozni, távolról hibát elhárítani, vagy felmérni az aktuális állapotot, hogy egy hiba esetén már felkészülten tudjanak a helyszínre menni, ha szükséges – mondta Vidra András, a Váci Tankerületi Központ rendszergazdája a fejlesztéssel kapcsolatban.