SA-CI, vagyis sakk- és focitábor volt a Mátyás Iskolában

2011 júniusában indult az első olyan napközis tábor iskolánkban, amit a sakkot és focit szerető diákoknak szerveztünk. A siker azóta is töretlen, ami talán annak is köszönhető, hogy nemcsak a résztvevő gyerekek, de a szervező pedagógusok is nagyon jól érzik magukat az 5 nap alatt.

A kezdeti koncepció megmaradt, a hét folyamán egyénileg és csapatban vetélkednek a gyerekek sakkban, amit a foci csapatmérkőzésekkel váltogatva bonyolítunk. Az évek során egyre nagyobb szerepet kapott a számháború, valamint a ping-pongnak is óriási a sikere. Az utolsó napra idén is floorball mérkőzések jutottak a foci helyett. Péntek délután, mint minden évben, a tábor zárása, az eredményhirdetés, az emléklapok és csokik kiosztása következett.

A tábor összetétele sokat változott a kezdetek óta, hiszen már vannak törzstagjaink, akik első osztályos koruk óra minden évben jönnek, így a kezdeti, főként alsós tábor helyett mára a korosztály a 7-17 évesek között mozog. Nagyon jó érzés látni, ahogy a nagyok istápolják kisebb csapattársaikat, a kicsik pedig felnéznek a nagyokra és igyekeznek minél többet tanulni tőlük. Egy ideje már olyan volt táborozóink is vannak, akik a tábor segítőiként közösségi szolgálatukat töltik nálunk. Egyre többen jönnek a sakkpalotás osztályainkból is, hiszen idén már 3 évfolyamon működik ez a képességfejlesztő oktatási program. Összességében elmondható, hogy ez volt a 10. remekül sikerült SA-CI táborunk, és alig várjuk a következőt!

Idén is köszönettel tartozunk az ebédlő és a konyhás nénik biztosításáért városunk polgármesterének és önkormányzatának!