Őszi futóverseny Zebegényben
A COVID-19 járványhelyzetre való tekintettel a zebegényi Duna-parton került megrendezésre október 20-án, az EFI és a Szőnyi István Alapfokú Művészeti általános iskola közös szervezésben a felső tagozatosok számára a futóverseny.
Bővebben
Egy tábor margójáról nagymarosi beszámoló
Amikor az iskolából megkérnek minket, tanárokat, hogy írjunk az újságba a gyerekekről, az élményeikről, az aktualitásokról, nem mindig jönnek a beszámolók könnyedén. Általában mindenki el van veszve a hétköznapok kisebb nagyobb feladataiban. Amikor egy beszámolót írok, általában a címével kezdem és utána fejtem ki a mondanivalómat. Most pont fordítva teszem, mivel többen számon kérték rajtam, hogy ha egy nyári táborról írok, akkor miért nem arról szól a történet. Tehát, hogyan is volt a móka, s kacagás a nyári táborunkban:
Bővebben
Az állatok világnapja a Mátyásban
Idén mi szerveztük az állatok világnapjáról való iskolai megemlékezést. Az osztályból mindenki választott magának egy osztálycsoportot, ahova szeretett volna bemenni előadást tartani.
 
Bővebben
Oktatási Hivatal Bázisintézménye Varga Erzsébet cikke
A Teleki-Wattay Művészeti Iskola immár második alkalommal nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet, így az elismeréssel 2017 óta büszkélkedhet. A sikeres pályázók olyan megfelelő infrastrukturális háttérrel, színes szakmai módszertannal, magas szervezeti kultúrával és újító szemlélettel rendelkező intézmények, melyek saját jó gyakorlataikat, innovációikat képesek széles körben átadni más intézmények számára.
Bővebben
Német nyelvi tábor Csattogóvölgyben 2020. július 6-10-ig a zebegényi Szőnyi István Általános Iskola és AMI tanulóival

Soha ilyen nagy szükség nem volt még a nyári táborok megszervezésére, mint az idei szünetben. A koronavírus megjelenése és tartós maradása miatt március közepétől online oktatás folyt az otthonokból. Így a szülők ebben az időszakban kényszerültek kivenni a nyári szabadságukat. Ezért arra a hírre, hogy szabad az út a nyári táborok felé, mindenki örömujjongásban tört ki.

Bővebben
Megemlékezés az aradi vértanúk halálának emléknapján Zebegényben

Megemlékezés az aradi vértanúk halálának emléknapján 2020. 10. 06. Ez évi megemlékezésünket szorgalmas előkészítő munka előzte meg, amely során tanáraink irányításával készültünk fel a nemzeti gyásznapra. Már az iskolaépületben is feltűntek a hetedik osztályosok és a Képzőművészeti tanszak, Miklós bácsi segítségével készített, a vértanúk nevével ellátott nemzeti színű szélforgók, amelyek a soha meg nem szűnő emlékezést és tiszteletet fejezték ki.

Bővebben
Országfásítási program Zebegényben
Egy nyolcadikos és egy hatodikos tanuló így számol be a szeptember 25-i faültetésről: „Iskolánk 2020. júliusában ÖKO-iskola lett, ezért az idei tanévben is csatlakoztunk a Klímavédelmi szövetség Mozdulj a klímáért! kampányához. Közösségi programként azt vállaltuk, hogy részt veszünk az országfásítási programban, és elültetjük Zebegényben a pályázaton elnyert huszonhárom fát.
Bővebben
Zenei világnap - Szőnyi István Általános Iskola és AMI Zebegény

Hosszú évtizedek óta a tanév első fontos eseménye számunkra a zenei világnap megünneplése. Yehudi Menuhin hegedűművész javaslatára az UNESCO október elsejét jelölte meg a zene megünneplésére, bár a muzsika a mi életünk mindennapjainak szerves része. Ebben az évben a kialakult helyzet szűkre szabta lehetőségeinket, azért igyekeztünk méltó képen megszervezni ezt a programot. Összevont, teljes iskolai ünnepről szó sem lehetett, maradtak az osztályok a tantermükben. Ott várták a feladatok kiosztását, megoldását.

Bővebben
Magyar Művészetoktatásért Díjat kapott a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete által létrehozott szakmai Kuratórium a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola részére, a magyar művészeti nevelés-oktatás terén elkért kiemelkedő eredményeiért a "MAGYAR MŰVÉSZETOKTATÁSÉRT" intézményi szakmai díjat adományozta.
Bővebben
Dr. Vass Zoltán: világéletében tanárnak készült, most a Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója lett
Pályafutását Hevesben kezdte, majd Budapestre került, most a Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója lett. Már a kezdetektől tanárnak készült, de mellette jogász diplomát is szerzett. Egy közel négyéves kitérő után, 2014-ben tért vissza a tanításhoz. Dr. Vass Zoltánnal a kezdetekről és a folytatásról beszélgettünk.
Bővebben
Évnyitó Nagymaroson
Az idei tanévnyitó ünnepély rendhagyó volt a járvány miatt. Csak az elsős diákok és szüleik vettek részt rajta. Igazgató úr nagy szeretettel köszöntötte az iskolába lépő gyerekeket.
Három ötödikes tanuló pedig kedves versekkel lepte meg a közönséget.
Bővebben
A Teleki-Wattay Művészeti Iskola elismeréseket kapott kiváló pedagógusai
„Bonis Bona”díj
 
2020. augusztus 24–én ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a „Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért” díjak, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében adományoz minden évben a kimagasló eredményeket elért szakembereknek. A „Bonis bona discere” latin közmondás jelentése: „jótól jót tanulni”.
Bővebben
A kihívások tábora
Már 5. éve tanítok a nagymarosi iskolában. Minden év hozott valami érdekes kihívást, amit meg kellett oldanom. A sportból gyerekkoromban megtanultam, a problémákkal szembe nézni és megküzdeni sokkal nehezebb, mint elkerülni őket, viszont hosszútávon mégis erősebbé és magabiztosabbá teszik az embert. Rendszeresen pályázok mind az iskolának, mind a kajak-kenu szakosztálynak, ezért nem volt idegen számomra, amikor Fábián Szabolcs iskolaigazgató felkért bennünket, tanárokat, hogy valaki az iskola nevében jelentkezzen a Nyári Erzsébet Napközis táborok pályázataira.
Bővebben
A 3D nyomtató működéséről tartottak workshopot Szentendrén
Augusztus 26-án Szentendrén, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban 3D nyomtató működéséről tartott előadást a VEKOP 7.3.3 -17-2017-00013 azonosítószámú „Digitális környezet fejlesztése a Váci Tankerületi Központ Intézményeiben” című workshopon Vidra András, a tankerület rendszergazda munkatársa, mivel az intézmény a pályázat keretében beszerzett egy 3D nyomtatót is.
Bővebben
Kas Erika: a tavalyi év sok tapasztalatot hozott számomra
Kas Erika 2018 óta dolgozik a Sződi Hunyadi János Általános Iskolában, idén augusztustól már, mint vezető igazgatja az intézményt. Huszonegy év pedagógiai tapasztalattal a háta mögött döntött amellett, hogy megpályázza a vezetői posztot. Bár korábban középiskolákban tanított, úgy gondolja jó döntés volt váltani. Sződön nagyon jól érzi magát.
Bővebben
Erzsébet napközi tábor Zebegény, 2020. július 20-24. között
Örömmel fogadtuk a Váci Tankerületi Központ döntését, melyben minden intézményük vezetőjét arra kérték, hogy iskolájukban szervezzenek legalább 1 hét napközi tábort, az Erzsébet program keretein belül. Nagy gond volt a gyermekek nyári elhelyezése a vírus miatt, így mi pedagógusok is tudtuk, hogy ennek a kérésnek eleget kell tennünk.
Bővebben
Cházár Andrásra emlékeznek: ezt a tanévet neki szentelik
Ünnepélyes keretek között indította útjára a Cházár András Emlékévet Ványi Lászlóné, a Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon igazgatója. Az intézmény névadója 275 évvel ezelőtt született Jólészen, ezért ezt a tanévet emlékének szentelik majd.
Bővebben
Idén Dunabogdányban is konténer tanteremben tanulnak a harmadikosok
A Váci Tankerületi Központhoz tartozó intézményekben az elmúlt évek során megnőtt a gyermekek létszáma. Erről tanúskodik az is, hogy egyre több településen van szükség iskolabővítésre. Mivel azonban az épületek befogadóképessége véges, és a munkák is csak később kezdődhetnek meg, ezért több helyen is konténer tantermeket állítanak be.
Bővebben