Új intézményvezető az Izbégi Általános Iskola élén
Papp Gergely Tamást nevezték ki szeptembertől az Izbégi Általános Iskola élére. Most tölti negyedik tanévét itt az intézményben, az előző három tanév során intézményvezető-helyettesi munkakörben dolgozott, így már jól ismeri az iskolát. A hagyományok megtartása, erősítése mellett fontos célkitűzése a rugalmas, nyitott, innovatív szemlélet gyakorlati megvalósítása.
Bővebben
Bátrak Ligája
Iskolánk a Váci Juhász Gyula Általános Iskola immár harmadik alkalommal vett részt a Magyar Honvédelmi Sportszövetség által rendezett Bátrak Ligája elnevezésű versenyen. Az előző két alkalommal a dobogón végeztünk, tehát az elődök magasra tették nekünk a lécet. Mi igyekeztünk ennek megfelelni, és az elért eredménnyel teljes mértékben bebizonyítottuk, hogy ránk is lehet számítani. A kétnapos versenyen nyolc általános iskola vett részt a balassagyarmati sportcsarnokban. A versenyszámok nagyon változatosak voltak.
Bővebben
A Pomázi Mátyás Király Általános Iskola város napi felvonulása
Több évfordulót is ünneplünk idén: iskolánkat 120 éve alapították Pomázon, az Iskola utcában, a mai Sashegyi Sándor Általános Iskola és Gimnázium épületében 1901-ben, és 40 éve költöztünk új épületünkbe, a Mátyás király utcába. 1981-ben 1. sz. Általános Iskolaként működtünk, majd felvettük Mátyás király nevét és már Pomázi Mátyás Király Általános Iskola vagyunk. Nagy utat tettünk meg az első állami elemi népiskola megalapítása óta, érdemes visszatekinteni, ünnepelni. Emlékezzünk meg dr. Csapó Lóránt főszolgabíróról és Moussongh Gáspár nyugalmazott katolikus tanítóról, akik különösen sokat fáradoztak azért, hogy Pomázon állami iskola létesülhessen. Berényi Béláról, a Pomázi Állami Elemi Népiskola első igazgatójáról, aki egyben a járási faiskola felügyelője és a pomázi kaszinó titkára is volt. Pomáz első iskolájának tanítóiról, akik 7 tanteremben tanították a nebulókat 1-6. osztályig.
Bővebben
Rendhagyó testnevelés órák a nyárias szeptemberben!
Az időjárás igazán kegyes az idei szeptemberben, sok napsütéses, meleg nappal ajándékozott meg bennünket. A 2.b osztály is kihasználta a szép időt, az első héten dunai kenuzással, a másodikon zebegényi kerékpártúrával búcsúztattuk a nyári szünetet. Kenuzás közben a sok napbarnított arcú kisdiák még a fürdést is követelte! Olyan nagy sikere volt a 12 személyes kenuban a közös evezésnek, hogy többen fontolóra veszik, hogy a nagymarosi kenus csapatba jelentkezzenek. A zebegényi kerékpártúra sem telhetett el egy kis nyáridéző jégkrémezés nélkül! Visszafelé a nagymarosi kerékpárosok terep pályáját is kipróbálták a gyerekek, élvezve a sok érdekes kihívást, amit a kanyargós útvonal nyújtott. Az iskolapadba történő visszaszokást, az évkezdést igyekeztünk élménytelivé, vidámabbá tenni, a gyerekek természetes mozgásigényét kielégíteni!
 
Sutus-Juhász Tünde
2.b osztályfőnök

 

Fókuszban a pályaorientáció
Az Oktatási Hivatal, a Váci Tankerületi Központ és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében rendezték meg 2021. szeptember 20-án, hétfőn azt a szakmai tudásmegosztó programot, amelyen a legújabb pályaorientációs fejlesztések, a mérő- és támogató eszközök kerültek bemutatásra. A szakmai nap számára a Piarista Kilátó Központ biztosított helyszínt. A résztvevők azok a pedagógusok voltak, akik jelenleg a hetedik vagy nyolcadik osztályban osztályfőnöki feladatokat látnak el.
Bővebben
Őszi kirándulás a Zánkai Erzsébet-táborban
Az Erzsébet-táborok 2020 őszén pályázatot írt ki „Kedves naplóm” címmel. A hozzávetőlegesen 100 pályázatból iskolánk egyik pályamunkájával bekerült az első tíz helyezett közé. Ennek jutalmaként 39 tanulóval részt vehettünk egy három napos kiránduláson a Zánkai Erzsébet-táborban.
Bővebben
A nagymarosi sváb tájházban jártunk
A zebegényi Szőnyi István Általános Iskola és AMI ötödikes osztályának rendhagyó módon indult a német hon-és népismeret tanítás. Látogatást tettünk a nagymarosi Német Nemzetiségi Tájházban, ahol a Donauschwaben (dunai svábok) életével és történetével ismerkedtünk.
Bővebben
Megújulva fogadta tanulóit a zebegényi iskola
Amíg a tanulók jól megérdemelt nyári szünidejüket töltötték, addig a Szőnyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jelentős megújuláson esett át annak érdekében, hogy szeptembertől korszerűbb körülmények között fogadhassa diákjait.
Bővebben
KREATÍV FUVOLAVERSENY 2021.
Idén első alkalommal került megrendezésre az EDITIO MUSICA ZENEMŰKIADÓ Kft. és DUDINSZKY NÓRA (Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola fuvolatanára) szervezésében ez a verseny, melynek célja az etűdtanulás megkedveltetése a fuvolázni tanuló gyerekekkel. A nevezés feltétele egy olyan felvétel elkészítése és beküldése volt, amelyen a jelentkezők Bántai-Kovács: Etűdök fuvolára c. kötet darabjaihoz saját történetet találnak ki és rajzot készítenek hozzá. A zsűriben olyan neves szakemberek foglaltak helyet, mint Barna-Szalai Zsófia (az EMB Zeneműkiadó Kft. képviselője), Bálint Kitti (a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola fuvolatanára) és Sáry Bánk (Erkel Ferenc-díjas zeneszerző), akik nyitottak a kreativitásra és emellett a kottahű játékot, a muzikalitást, a technikai felkészültséget és a szép fuvolahangot is pontozták. 120 pályázat érkezett a versenyre.
Bővebben
Táboraink idén nyáron
2021 nyarán a zebegényi Szőnyi István Általános Iskola két tábort is szervezett, főként az itt tanuló diákok számára.
Bővebben
Pályaorientációs képzésen vettek részt a váci tankerület pedagógusai
Pályaorientációs képzésen vehettek részt a Váci Tankerületi Központ iskoláinak pedagógusai múlt héten a Váci Szakképzési Centrumban. A rendezvényt Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, Dudás Tibor kancellárral közösen. A kísérleti foglalkozássorozat célja, hogy minél szélesebb körben jussanak hozzá az általános iskolák felső tagozatos diákjai a pályaorientációjukat segítő programokhoz. A Váci Szakképzési Centrum által felkínált szakmai együttműködést a tankerület nagyon nagy örömmel fogadta, így a meglévő jó kapcsolat még szorosabbra fűződhet. A pedagógus kollégáknak kínált képzés egy hiánypótló képzés, és óriási segítséget jelent majd nemcsak a tanulóknak és tanároknak, hanem a szülőknek is.
Bővebben
Új iskolát avattak Budakalászon
Ünnepélyes keretek között kedden reggel átadták a budakalászi Patakpart Általános Iskolát. Az intézmény alapkőletételre még 2019-ben került sor, holnaptól pedig már kétszáz gyerek veszi birtokba az épületet.
Bővebben
Hagyományőrző tábor
Az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskolában újra indítottuk a szlovák nemzetiségi nyelv oktatását. Ehhez kapcsolódva szerveztük a nemzetiségi támogatásból megvalósuló tábort. A gyerekeknek júniusban lehetőségük volt még egy tartalmas hetet eltölteni együtt.
Bővebben
Sárkányok viadala Nagymaroson
A Magyar Kajak- Kenu Szövetség hagyomány teremtően az év „Suli sárkány bajnoka” címéért regionális versenyeket rendez országszerte. A verseny megrendezési jogát pályázaton lehetett elnyerni. A Nagymarosi Kajak-Kenu Egyesület és a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola összefogásával Idén először rendezhette meg városunk a Suli sárkány versenyt. Ez azért is volt különleges, mert a Dunakanyarban még nem volt hasonló jellegű verseny.
Bővebben
Taroltak a szentendrei zeneiskolások a zenei versenyeken!
A világban zajló szomorú események ellenére a szentendrei zeneiskolások versenyzési kedve töretlen volt egész tanévben. Már az év eleji őszi versenyek is online formában - személyes jelenlét, szereplés nélkül, videó felvételek beküldésével - kerültek megrendezésre. Ez a fajta megmérettetés a tanév majdnem összes versenyét jellemezte.
Bővebben
ZeneVarázslat Szentendrén
A Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola és a Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány szervezésében valósult meg 2021. július 21-25 között a ZeneVarázslat Komplex Művészeti Tábor az iskola zongorista növendékei számára.
Bővebben
Elismerések a Kalász Művészeti Iskolában
A Kalász Művészeti Iskola nevelőtestülete titkos szavazással meghozta döntését, hogy ki kapja idén a Kalász Művészeti, Nevelési Alapítvány Arany Kalász Alkalmazotti Díját. Idei fiatal díjazottunkra elsöprő arányban szavaztak a kollégák. Bár még csak 6 éve dolgozik az iskolában, de meghatározó személyiséggé vált e rövid idő alatt is.
Bővebben
Pomázi moderntánc siker
A VII. Modern- és Kortárstánc Országos Versenyen iskolánkat Kálmán Kamilla és Rádli Veronika képviselte, akik a 3. korcsoportban duett kategóriában 1. helyezést értek el, valamint a "Legígéretesebb növendékek" különdíjban is részesültek! A TWMI Moderntánc tanszaka első ízben vett részt ezen a megmérettetésen és nagy öröm számunkra ez a gyönyörű eredmény! Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak Vincze Évának!
Zebegényi pályázati siker
Iskolánk névadója és Zebegény kapcsolata közismert, településünkön intézményünk és a Szőnyi István Emlékmúzeum tesz legtöbbet a művész életének és alkotásainak megismertetéséért.
Bővebben
Szeretettel gratulálunk hárfa tanszakunk fantasztikus eredményéhez!
A 2021. április 16-17. között online megrendezett budapesti VII. Országos Hárfaversenyen a Teleki-Wattay Művészeti Iskolát PÁL DÓRA NIKOLETT első osztályos növendék képviselte, aki beküldött műsorával a 3. korcsoportban II. HELYEZÉST ért el. Büszkék vagyunk rá, hogy a kistérségben egyedülállóan nálunk van hárfaoktatás és iskolánkban immár harmadik éve csodálhatjuk a hárfa elbűvölő hangját. Szeretettel gratulálunk Dórinak és felkészítő tanárának, PAPP TÍMEÁNAK ehhez a szép eredményhez! 🙂
Informatikai eszközöket vásárolhattak felajánlásból

A zebegényi Szőnyi István Általános Iskolában 2021. június elején a Sarasotai Kossuth Klub nagylelkű felajánlásának folytán 700.000.—forintot költhettünk informatikai eszközökre. Nagy örömmel vettük a felajánlást, hiszen a digitális munkarend, a növekvő mennyiségű tananyag, és a tanulók motiválása érdekében egyre gyakrabban kerülnek elő a tanórákon a számítógépek, projektorok. Ebből az összegből ezt a gépparkunkat fejlesztettük: két laptopot, és egy projektort vásároltunk.

Bővebben
Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola tanára nyerte a Vándortábor Program novellapályázatát
Az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskolában évtizedek óta fontosnak tartjuk, hogy a nyári szünetekben táborba, kirándulni vigyük a tanulóinkat. Mi lehet attól jobb érzés, mint amikor egy már felnőtt ember még mindig emlékszik a vándortáborokra, az iskolaudvaron megszervezett napközis táborokra, a Határtalanul program lehetőségeivel megélt erdélyi vagy felvidéki élményekre, mikor mosolyogva nézhetjük az évekkel korábban készült fényképeket, és nosztalgiázhatunk a közös emlékeken.
Bővebben