A Teleki-Wattay Művészeti Iskola támogató szervezeteinek bemutatkozása
A Testvérmúzsák Alapítvány a Teleki-Wattay Művészeti Iskola köré szerveződött azzal a kiemelt céllal, hogy támogassa a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása, a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenységeket.
Bővebben
Digitális innováció a Juhászban

Nagy kihívás elé állította az országok oktatási rendszerét a koronavírus-járvány: az osztálytermek helyett a nappalikba, konyhákba tevődött át az oktatás színtere. Bár szeptembertől nem kellett digitális oktatásra átállni, iskolánk pedagógusai tovább szerették volna bővíteni ismereteiket.

Bővebben
Karácsonyi készülődés a nagymarosi iskolában
Minden évben novemberben terveket készítek a gyerekekkel, terveket, amik arról szólnak, miket is fogunk készíteni karácsonyig. Pontos beosztásunk van, mikor milyen ajándékot készítünk és mikor milyen süteményt fogunk megsütni. Fontos mindent eltervezni, még arra is szoktunk gondolni, hátha valaki beteg lesz, lemarad, hagyunk időt mindenkinek mindent befejezni, ne maradjon ki senki semmiből...
 
Bővebben
Bővülő lehetőségek a Szőnyi suliban
Örömmel tájékoztathatom Önöket, hogy hosszas munka és egyeztetések után, 2020. novemberében a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (továbbiakban MKKSZ) jóváhagyásával hivatalosan is megalakulhatott a Zebegényi Hajó SE.
Bővebben
Karácsony a Szőnyi-suliban
A december kiemelt eseménye minden évben a Csillagváró ünnepség, melyet az idei évben a járványhelyzet miatt a szokásostól eltérő módon tartottunk meg. Az osztályok az elmúlt évek szokásaihoz híven idén is készítettek egy rövid műsort, melyet a Danubia televízió rögzített. A felvételt december 20-án (vasárnap) 14.00-kor premiervetítésben adják le a televízióban, így a szülőkön kívül a község lakossága is láthatja.
Bővebben
Elkészült a Váci Tankerületi Központ Esélyegyenlőségi Intézkedési Terve
A 229/2012. (VIII.31.) Kormányrendelet 21. § értelmében a tankerületi központoknak, mint fenntartónak esélyegyenlőségi intézkedési tervet kell készítenie. Ez a rendelkezés nagy feladatot ró a Váci Tankerületi Központra is, hiszen a tankerületi munkatársaknak egy ismeretlen szakterületben kellett elmélyedniük. A tankerületi központ területén élő gyerekek számára a köznevelésben is biztosítani kell az esélyegyenlőséget. Az Intézkedési Terv az ehhez vezető út konkrét intézkedéseit kell, hogy tartalmazza.
Bővebben
SACRA CORONA - ZEBEGÉNY
December 3-án az általános iskola ötödik osztályos tanulói megtekintették Székelyudvarhely önkormányzata által útnak indított szabadtéri Szent Korona emlékkiállítást a Polgármesteri Hivatal előtti parkban.
 
Bővebben
Ez az év más mint a többi...
Ez az év más, mint eddig volt. Másképp kezdődött, és másképp folytatódott. Az iskolában eddig is vigyáztunk a gyerekekre, de most még jobban vigyáztunk, és figyeltünk rájuk és magunkra is. Szokatlan volt, hogy maszkban járunk, de ha ez szükséges ahhoz, hogy megóvjuk egymást, akkor hordjuk! Év elején még néhány hagyományos programunk megvalósulhatott, de aztán minden közös rendezvényünket és programunkat csak képernyőn keresztül élvezhettük.
Bővebben
Ismét a váci Juhászosok élen a megyében
2020. november 6-án, pénteken különös körülmények között zajlott le az idei Bolyai verseny. A vírushelyzet miatt nem a szokásos helyen, az Árpádban kellett megírni
csapatainknak a megyei forduló feladatlapját, hanem online formában az informatikateremben foglaltak helyet, és a számítógépek segítségével dolgoztak.
Bővebben
Nemzeti Tehetség Program öt nyertes pályázata a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskolában és a hozzá kapcsolódó szervezetekben
NTP-TFJ-20-0016 „Digitális eszközök a komplex tehetségfejlesztésben” címmel 845.000 Ft-ot nyert az iskola. A diákok zenei, intraperszonális és interperszonális készségeinek fejlődéséhez, színpadi jelenlétük magabiztosságának kibontakoztatásához szükség van korszerű technikai eszközökre. A ritmusérzék, az improvizációs képesség, a zenei megfigyelések pontos kialakítása a saját hangszeres tudás élményszerű fejlesztése történik a pályázatban kért modern digitális eszközökkel. (looper pedál, Boomwhackers „hangzó csövek”, Korg digitális zongora, keverőerősítő) Ezek a használati tárgyak a diákok tanulási motivációit erősítik, és lehetővé teszik a korai tehetségfejlesztést.
Bővebben
Leányfalui Hírek
Visszatekintve az elmúlt hónapokra megállapíthatjuk, hogy egy rendkívüli évet zárunk. Tavasszal a digitális munkarend bevezetésével teljesen megváltozott az addig megszokott oktatási forma. Az iskola beköltözött az otthonokba. Intézményünk 3 nap alatt váltott át az osztálytermi oktatásról a digitális eszközöket használó tanulási – tanítási folyamatra. Szerencsénkre volt két Microsoft Expert tanárrá kiképzett kollégánk, Debre Márta és Tóth Krisztina. Ők hozták létre Microsoft TEAMS felületén az osztályokat, csoportokat és tanították be a pedagógusokat ennek az új térnek a használatára.
Bővebben
Tisztelet a Hősöknek: a váci Árpádos közösség meglepetése az egészségügyi dolgozóknak

Az Árpádos közösség, diákok, pedagógusok, szülők összefogása eredményeként az intézmény vezetői ajándékcsomagokat vittek a mai napon azoknak az egészségügyi dolgozóknak, a Jávorszky Ödön Kórházba, akik ebben a nehéz helyzetben is szolgálják a közösség érdekeit és védik egészségüket. Ezt köszönték meg a maguk módján a diákok, akik kis szivecskéket, szívhez szóló üzeneteket, köszöneteket fogalmaztak meg.

Bővebben
Hód 2020–ismét juhászosok az élen
Idén is csatlakozott iskolánk az immár nemzetközivé vált „HÓDítsd meg a biteket” versenyhez. Ebben az évben 249 iskola több mint 29 ezer (29341) diákja vett részt az idei megmérettetésen szerte az országból, ezen kívül voltak résztvevők a Vajdaságból, a Felvidékről és Erdélyből is.
Bővebben
Európai Hulladékcsökkentési Hét volt a Juhászban

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.Iskolánk is fontosnak tartja ezt a kezdeményezést, és 1 héten keresztül kvízjátékok keretében hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatokat oldottak meg tanulóink. A nyertes tanuló Vanda Tamás 8.c egy tortát kapott.

Három iskola újulhat meg a Magyar Falu Program keretében
Mint arról korábban beszámoltunk a Váci Tankerületi Központ, mint fenntartó öt iskolával hat pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében iskolaépület vagy tornaterem felújításra a települési önkormányzatok hozzájárulásával!
Bővebben
Szép eredményeket értek el a Teleki-Wattay iskola növendékei
2020. október 22-én immár 15. alkalommal került megrendezésre Nyergesújfalun a VÉRTES-DUNAZUG Régió Zeneiskoláinak FUVOLAVERSENYE. Az eredetileg áprilisra meghirdetett, de a járvány miatt, csak most megtartott eseményen iskolánkat három növendék képviselte, akik nagyon szép eredményekkel tértek haza. KATONA MINNA a II. korcsoportban NÍVÓDÍJAT kapott (felkészítő tanára: HERCZEGH ZSUZSA). KAZSIK ABIGÉL szintén a II. korcsoportban ARANY minősítésben részesült, NOVÁK EMESE az V. korcsoportban ugyancsak ARANY minősítést kapott (felkészítő tanáruk: KULIN KRISZTINA).
Bővebben
Az őszi szünetben szülői összefogással ismét szépült a váci Juhász

Őszi szünetben szülői összefogással ismét szépült az iskolánk! Növényeket ültettünk, tantermet festettünk. Azért gyűltek össze szülők és tanárok, hogy szebbé tegyék az iskola udvarát és környezetét. Elsősorban növények ültetése volt a fontos, de az 5.b osztály festése is halaszthatatlan volt. A részt vevő anyukák és apukák rengeteg ötlettel érkeztek. Lelkesedésüket az is jól mutatja, hogy reggeltől kezdve töretlen jókedvvel dolgoztak, ki-ki a saját idő- és munkabeosztásához igazodva. Köszönjük a segítséget!

Futóversenyen vettek részt a nagymarosi iskolások
2020. október 21-én a felső tagozatosok részére futóversenyt szervezett a szobi Egészségfejlesztési Iroda. Nagy volt az izgalom, vajon ki hányadik lesz. Szép eredményeket értek el minden korosztályban, a fiúk és a lányok versenyében egyaránt.
 
A képeket az iskola honlapján a Galériában láthatják.