Pályaorientációs képzésen vettek részt a váci tankerület pedagógusai
Pályaorientációs képzésen vehettek részt a Váci Tankerületi Központ iskoláinak pedagógusai múlt héten a Váci Szakképzési Centrumban. A rendezvényt Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, Dudás Tibor kancellárral közösen. A kísérleti foglalkozássorozat célja, hogy minél szélesebb körben jussanak hozzá az általános iskolák felső tagozatos diákjai a pályaorientációjukat segítő programokhoz. A Váci Szakképzési Centrum által felkínált szakmai együttműködést a tankerület nagyon nagy örömmel fogadta, így a meglévő jó kapcsolat még szorosabbra fűződhet. A pedagógus kollégáknak kínált képzés egy hiánypótló képzés, és óriási segítséget jelent majd nemcsak a tanulóknak és tanároknak, hanem a szülőknek is.
Bővebben
Új iskolát avattak Budakalászon
Ünnepélyes keretek között kedden reggel átadták a budakalászi Patakpart Általános Iskolát. Az intézmény alapkőletételre még 2019-ben került sor, holnaptól pedig már kétszáz gyerek veszi birtokba az épületet.
Bővebben
Hagyományőrző tábor
Az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskolában újra indítottuk a szlovák nemzetiségi nyelv oktatását. Ehhez kapcsolódva szerveztük a nemzetiségi támogatásból megvalósuló tábort. A gyerekeknek júniusban lehetőségük volt még egy tartalmas hetet eltölteni együtt.
Bővebben
Sárkányok viadala Nagymaroson
A Magyar Kajak- Kenu Szövetség hagyomány teremtően az év „Suli sárkány bajnoka” címéért regionális versenyeket rendez országszerte. A verseny megrendezési jogát pályázaton lehetett elnyerni. A Nagymarosi Kajak-Kenu Egyesület és a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola összefogásával Idén először rendezhette meg városunk a Suli sárkány versenyt. Ez azért is volt különleges, mert a Dunakanyarban még nem volt hasonló jellegű verseny.
Bővebben
Taroltak a szentendrei zeneiskolások a zenei versenyeken!
A világban zajló szomorú események ellenére a szentendrei zeneiskolások versenyzési kedve töretlen volt egész tanévben. Már az év eleji őszi versenyek is online formában - személyes jelenlét, szereplés nélkül, videó felvételek beküldésével - kerültek megrendezésre. Ez a fajta megmérettetés a tanév majdnem összes versenyét jellemezte.
Bővebben
ZeneVarázslat Szentendrén
A Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola és a Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány szervezésében valósult meg 2021. július 21-25 között a ZeneVarázslat Komplex Művészeti Tábor az iskola zongorista növendékei számára.
Bővebben
Elismerések a Kalász Művészeti Iskolában
A Kalász Művészeti Iskola nevelőtestülete titkos szavazással meghozta döntését, hogy ki kapja idén a Kalász Művészeti, Nevelési Alapítvány Arany Kalász Alkalmazotti Díját. Idei fiatal díjazottunkra elsöprő arányban szavaztak a kollégák. Bár még csak 6 éve dolgozik az iskolában, de meghatározó személyiséggé vált e rövid idő alatt is.
Bővebben
Pomázi moderntánc siker
A VII. Modern- és Kortárstánc Országos Versenyen iskolánkat Kálmán Kamilla és Rádli Veronika képviselte, akik a 3. korcsoportban duett kategóriában 1. helyezést értek el, valamint a "Legígéretesebb növendékek" különdíjban is részesültek! A TWMI Moderntánc tanszaka első ízben vett részt ezen a megmérettetésen és nagy öröm számunkra ez a gyönyörű eredmény! Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak Vincze Évának!
Zebegényi pályázati siker
Iskolánk névadója és Zebegény kapcsolata közismert, településünkön intézményünk és a Szőnyi István Emlékmúzeum tesz legtöbbet a művész életének és alkotásainak megismertetéséért.
Bővebben
Szeretettel gratulálunk hárfa tanszakunk fantasztikus eredményéhez!
A 2021. április 16-17. között online megrendezett budapesti VII. Országos Hárfaversenyen a Teleki-Wattay Művészeti Iskolát PÁL DÓRA NIKOLETT első osztályos növendék képviselte, aki beküldött műsorával a 3. korcsoportban II. HELYEZÉST ért el. Büszkék vagyunk rá, hogy a kistérségben egyedülállóan nálunk van hárfaoktatás és iskolánkban immár harmadik éve csodálhatjuk a hárfa elbűvölő hangját. Szeretettel gratulálunk Dórinak és felkészítő tanárának, PAPP TÍMEÁNAK ehhez a szép eredményhez! 🙂
Informatikai eszközöket vásárolhattak felajánlásból

A zebegényi Szőnyi István Általános Iskolában 2021. június elején a Sarasotai Kossuth Klub nagylelkű felajánlásának folytán 700.000.—forintot költhettünk informatikai eszközökre. Nagy örömmel vettük a felajánlást, hiszen a digitális munkarend, a növekvő mennyiségű tananyag, és a tanulók motiválása érdekében egyre gyakrabban kerülnek elő a tanórákon a számítógépek, projektorok. Ebből az összegből ezt a gépparkunkat fejlesztettük: két laptopot, és egy projektort vásároltunk.

Bővebben
Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola tanára nyerte a Vándortábor Program novellapályázatát
Az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskolában évtizedek óta fontosnak tartjuk, hogy a nyári szünetekben táborba, kirándulni vigyük a tanulóinkat. Mi lehet attól jobb érzés, mint amikor egy már felnőtt ember még mindig emlékszik a vándortáborokra, az iskolaudvaron megszervezett napközis táborokra, a Határtalanul program lehetőségeivel megélt erdélyi vagy felvidéki élményekre, mikor mosolyogva nézhetjük az évekkel korábban készült fényképeket, és nosztalgiázhatunk a közös emlékeken.
Bővebben
Büszkék vagyunk Seres Barnabásra

Büszkék vagyunk Seres Barnabásra, a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola 4.c osztályos tanulójára, aki a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezésében lezajlott Zrínyi Ilona Matematikaversenyen megyei 2. helyezést ért el 115 ponttal, majd az országos döntőben, Gödöllőn, 96 ponttal 27. helyen zárta ezt a rangos versenyt. Sok szeretettel gratulálunk neki és felkészítőjének Kiss Nikolett tanítónak!

Gyermeknap a Pomázi Mátyás Király Általános Iskolában
Ismét egy élményekkel teli, emlékezetes gyermeknapot szervezett a DÖK! Az osztályok 10 állomáson mérték össze tehetségüket, pontot kaptak a magatartásra, az "egyenruhájukra" és a menetlevelükre is. Tagozatonként értékelte a zsűri a teljesítményt. Alsóban a 3. helyen holtverseny alakult ki, így kötélhúzással döntötték el, hogy ki kapja az oklevelet. Senki nem maradt ajándék nélkül, hiszen minden résztvevő fagyizhatott a Pomázi Nebulókért Alapítvány jóvoltából. Köszönjük a szervezést a DÖK-nek, Beregszászi Katalin és Király Kata tanárnőknek, valamint a támogatást a Pomázi Nebulókért Alapítványnak!

 

Felkerültek a nevek a végzősök fájára Pomázon
A Pomázi Mátyás Király Általános Iskola nyolcadikosai hagyományainkhoz híven feltették osztályaik névsorát a földszinti aulában álló végzősök fájára. Ezután az előkertben elültettek osztályonként 1-1 rózsatövet. Szeretettel gondolunk majd rájuk!
Bővebben
Árpádos diákok az OATV döntőjében
Több mint 4000 diák és 300 iskola részvételével zajlott le idén az Országos Angol Tanulmányi Verseny 3 fordulója. A megyei fordulóba a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolából a 7. évfolyamon 3 diák: Cserni Milán, Máthé Kitti és Erdővölgyi Bendegúz jutott be. A 8. évfolyamon is kiválóan szerepeltek diákjaink. 11 tehetséges tanuló, név szerint: Rábai Boldizsár, Bobák Tamás, Demeter Zsófia, Vértesi Bendegúz, Zsigmond Levente, Medve Zsolt, Marinovszky András, Hártó Vince, Jávor Bálint, Sajgó Levente és Kovács Dániel került be.
Bővebben
Zebegényi Hajó SE
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Zebegényi Hajó SE. Mint minden újonnan született sportegyesület életében, akárcsak a gyermekében a legnehezebb az első lépések megtétele.
Bővebben
Kosdon teret nyer a természet!
A Kosdi Arany János Általános Iskolában a téli madáretető készítési kampányt követően sem állt meg a környezeti nevelés. Mondhatni, csak most kezdtük! A tavasz beköszöntével már tapasztaltuk, hogy a szokottnál jóval több madárfaj van jelen az iskolánkban. A régóta kinn lévő odúkat kitakarítottuk és megjavítottuk. A madáretetést felváltotta az itatók és fürdetők kihelyezése. Erre a célra a megüresedett, félbevágott és elmosott iskolai fertőtlenítőszeres kannákat használtuk fel. Az edényeket az udvar több helyszínén a talajba mélyesztettük, kevés kavicsot helyeztünk az aljára és megtöltöttük vízzel. A madarak pár napon belül használatba is vették az itatókat - fürdetőket.
Bővebben
A Kalász Művészeti Iskola hírei
Reikort Ildikó zeneterapeuta, furulya- és Kokas-mesterpedagógus kollégánk 2021. május 21-én előadóként vett részt a 4. Művészetpedagógiai Konferencián, amely csak regisztrált résztvevők számára volt megtekinthető. A 2 napos online konferencia fókusza a JÁTÉK, MŰVÉSZETI NEVELÉS ÉS TUDOMÁNY kapcsolata. Kolléganőnk előadásának témája: Lehet-e a művészet egyszerre eszköz és cél a tanításban? - az iskolánkban 20 éve működő Kokas-foglalkozásnak és a tanárnő saját fejlesztésű, 2 éve bevezetett ReikArt-programjának bemutatásán keresztül. A konferencia honlapja elérhető itt: http://mpk.elte.hu/
Bővebben
Viharos Nyílzápor!
A hosszú bezártság után már alig vártuk az első alkalmat, hogy engedélyezzék a Puer Regius Történelmi Íjász Sportkör edzéseit, természetesen a vonatkozó szabályok betartásával! A biztonságos helyszínt tekintve két oldalról is támogattak Bennünket: egyrészt a Katolikus Plébánia udvarára kaptunk folytatólagosan is engedélyt, másrészt a Szent Imre téri pince helységet használhatjuk a jövőben esős időben illetve a téli időszakban az edzések megtartására.
Bővebben
A „Szép Magyar Beszéd” országos döntőben Kovács Botond (Váci Árpád) 8.c osztályos tanuló arany minősítést szerzett
"A Kazinczy-díj Alapítvány - Péchy Blanka emlékére kuratóriuma az idei tanévben is meghirdette a felső tagozatosok részére a szépkiejtési versenyt. A félországos döntőnek (Dunától keletre fekvő megyék) évtizedek óta gondos házigazdája a kisújszállási Móricz Zsigmond Kollégium és Gimnázium. Miről híres még ez az iskola? Nemcsak névadója járt ide, hanem többek között Csukás István és - akiről ma oly sokat hallunk - Karikó Katalin is.
 
Bővebben
A Föld napja Nagymaroson
Minden év április 22-én van a Föld napja. A mi iskolánkban a hagyományokhoz híven, mindig egy akadályverseny keretében emlékezünk meg róla a felső tagozatban. Nem tudtuk, mennyi időt maradunk még otthon, de úgy döntöttünk, a Föld napját mindenképpen megünnepeljük. Ebből kiindulva határoztuk el, hogy az akadályversenyt a hagyományokhoz híven, de az új helyzethez alkalmazkodva, online rendezzük meg. Legyen egy kicsit más a gyerekek számára, mint a mindennapok, hát belevágtunk.
Bővebben
A TWMI Zongora tanszakának újabb sikere a XII. Országos Négykezes és Kétzongorás Verseny Döntőjében
Örömmel adjuk hírül, hogy a TWMI döntőbe jutott zongoristái mindannyian díjazottak lettek a 2021. április 9-11. között Balassagyarmaton 12. alkalommal megrendezett Országos Négykezes és Kétzongorás Versenyen! Szabó Domonkos és Szabó Dorottya Hanna páros az V. korcsoportban 2. HELYEZETT, Antalfy Balázs és Pávó Anna Zsófia a VI. korcsoportban szintén 2. HELYEZETT, Miszkuly Dóra Napsugár és Gilice Teréz a tanár-diák kategóriában pedig 1. HELYEZETT lett a háromévenként megrendezésre kerülő országos tanulmányi versenyen, amit idén rendhagyó módon online formában szerveztek meg. A gyerekek felkészítője Gilice Teréz TANÁRI KÜLÖNDÍJBAN részesült.
Bővebben
A X. Országos Fuvolaverseny döntőjének eredménye a TWMI fuvola tanszakán

Idén immár 10. alkalommal került sor az Országos Fuvolaversenyre, melynek döntőjét rendhagyó módon online formában rendezték meg Kaposváron 2021. március 26-28. között. A Teleki-Wattay Művészeti Iskolát KATONA MINNA MÁRIA képviselte az I. korcsoportban. Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy Minna műsorával 3. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának HERCZEGH ZSUZSÁNAK a gyönyörű eredményhez és köszönet Csuka Ágnes zongorakísérőnek a színvonalas közreműködéséért!